Boerenerfdag 2024

Boerenerfdag 2024

Dussen

Kom zaterdag 24 augustus naar de Boerenerfdag op het melkveebedrijf van de familie Van Veldhoven in Dussen! Neem op de jaarlijkse Boerenerfdag een kijkje op dit moderne geautomatiseerde bedrijf, geniet van de boerenmarkt vol streekproducten terwijl de jongste bezoekers deelnemen aan leuke kinderactiviteiten.

Caspar, Jolanda en hun dochters Tessa, Sanne en Kim van Veldhoven verplaatsten in 2018 hun melkveebedrijf vanuit de lintbebouwing naar het buitengebied van Dussen. Op dit bedrijf worden koeien verzorgd en gemolken en hiernaast groeien de jonge kalfjes op. Tijdens de Boerenerfdag neem je een kijkje in de mooie stal met de melkrobots, aai je jonge kalfjes en zie je hun landbouwmachines. Kom 24 augustus naar de Ruttensteeg 1a in Dussen!

Boerenerfdag
De Boerenerfdag is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij ieder jaar een ander boerenbedrijf in Altena zijn deuren open zet voor bezoekers. Lokale ondernemers en organisaties presenteren zich op de boerenmarkt. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen zich goed vermaken terwijl de (groot)ouders genieten van een bakje koffie op het terras. Toegang en parkeren zijn gratis.

Organisatie
Volg Puur uit Altena op Facebook en Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuws rondom de Boerenerfdag! Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten en heeft als doel boeren en burgers uit Altena dichter bij elkaar te brengen.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Juni is de maand waarop volop verse groenten worden geoogst. Met de zomer in aantocht zijn de eerste zomergroenten volop beschikbaar. Deze groenten zijn perfect om lichte, verfrissende maaltijden mee te bereiden. Benieuwd naar de vijf populaire seizoensgroenten van juni? Lees dan snel verder!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Sommige activiteiten vinden binnenkort al plaats, maar in juli en augustus pakken boeren en tuinders écht uit deze zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen!