De Fruitigste Kleinfruitdagen

Diverse locaties in Zeeland

Het is bijna weer zover! De oogst van het Nederlands kleinfruit begint op gang te komen. Dat moment willen onze kleinfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan, maar delen met jóu!

Tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen op 6, 7, 13 & 14 juli stellen verschillende Nederlandse fruittelers hun bedrijf open voor het publiek. Maak kennis met de teelt van blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei. Proef en ervaar zelf hoe lekker en gezond het kleinfruit van Nederlandse bodem is.

Bij alle deelnemende telers kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen en zelf fruit plukken. Voor kinderen is er ook volop te doen, zoals knutselen, kleuren en spelen.

Deelnemende telers in Zeeland

 • Fruitteeltbedrijf Flikweert
  Fruitsoort: frambozen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: bloemenpluktuin, fruitpluktuin, gelegenheid om iets te drinken of eten op het pluktuinterras, speelgelegenheid voor de kinderen, wandelen in de vlindertuin, kinderboerderij ”wei’
 • Fruitbedrijf Houtekamer
  Fruitsoort: rode bessen, bramen, kersen, frambozen en bramen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli
  Activiteiten: open dag, rondleiding door de boomgaard, demonstratie honing slingeren en vertelling over het leven van de honingbij, springkussen en diverse verkoopkraampjes
 • Schouwse Kers
  Fruitsoort: frambozen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: kersenpit spugen, zelfpluk, koffie/thee
 • Landwinkel Oude Stoof
  Fruitsoort: rode bessen en kersen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: toelichting over de kersen- en pruimenteelt, kersenspitspuugwedstrijd, proeverijtjes in de landwinkel, voor de kinderen een leuke attentie om mee naar huis te nemen, mogelijkheid om te kamperen in de boomgaard.

Niet alleen in Zeeland zijn er deelnemende telers, door heel Nederland is het mogelijk om fruit telers te bezoeken tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen. Klik hier voor meer informatie en de bekijk andere deelnemende telers. 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.