Eeuwfeest | ’t Schop

Hilvarenbeek

Honderd jaar geleden legden Jan van den Broek en zijn vrouw Jans de eerste steen voor een nieuwe boerderij aan de Esbeekseweg in Hilvarenbeek. Vandaag de dag bekend als biologische boerderij ‘t Schop, maar nog steeds een familiebedrijf. Op zondag 17 september is er een eeuwfeest op ‘t Schop om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Kleinzoon Jan en achterkleinzoon Bart staan nu, met hun verwanten, aan het roer van dit boerenbedrijf. Alleen de monumentale boerderij herinnert nog aan het verre verleden, want Jan en Bart zijn met de tijd meegegaan.

Met het Eeuwfeest wil de familie Van den Broek hun klanten, maar ook andere geïnteresseerden, vertellen over het reilen en zeilen van ‘t Schop. ’s Morgens is er een wandeling in De Gooren, een van de natuurgebieden waar hun koeien grazen. Een gids van Brabants Landschap geeft tekst en uitleg over het landschap en Jan vertelt waarom hun koeien juist daar hun voedsel halen.

Met het alleen houden van  vleeskoeien is het onmogelijk om vandaag nog een belegde boterham te verdienen, je moet meer activiteiten ontplooien. Bij ‘t Schop is dat het ontvangen van groepen en de verkoop van bioproducten in de eigen boerderijwinkel. Niet alleen het vlees van de Black Angus, maar ook biologisch geteelde groenten afkomstig van andere boeren.

Activiteiten

Tijdens het Eeuwfeest is er ’s middags een gevarieerd programma met o.a. een ‘tour de boer’, activiteiten voor kinderen, een proeverij van de braai, diverse demo’s en een muzikaal optreden van Hein Augustijn & BraboMundo. Ook zal de vernieuwde biowinkel worden geopend.

Natuurwandeling: 08:30-11:00 uur > aanmelden via de link
Eeuwfeest: 13:30-17:00 uur

Adres: Esbeekseweg 2, Hilvarenbeek

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Boer en maatschappij

Koop een bosje gladiolen, zaai een bloemenstrook

Wandelaars, feestvierders, bewoners en boeren: van iedereen gaat het hart sneller kloppen van de 4Daagse. Ze delen de passie door te genieten van stad en land. Sinds de coronatijd hebben steeds meer fietsers en wandelaars het platteland ontdekt. Boeren en tuinders werken elke dag hard aan een groen platteland om van te genieten. Bezoekers en bewoners kunnen de boeren tijdens de 4Daagsefeesten een handje helpen. De boeren en tuinders van Nijmegen verkopen namelijk bosjes gladiolen (5 stengels) voor het goede doel. 

Voor de familie

Top-10 zomeractiviteiten op de boerderij

In de regio organiseren boeren en tuinders in de zomermaanden allerlei toffe activiteiten op het platteland. Iedereen – van jong tot oud – is welkom om langs te komen en te genieten! Doe je ook mee met ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’? Dit is onze top-10 van leuke zomeractiviteiten op de boerderij!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2023

In juli en augustus pakken boeren en tuinders uit in de zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij.