Eeuwfeest | ’t Schop

Hilvarenbeek

Honderd jaar geleden legden Jan van den Broek en zijn vrouw Jans de eerste steen voor een nieuwe boerderij aan de Esbeekseweg in Hilvarenbeek. Vandaag de dag bekend als biologische boerderij ‘t Schop, maar nog steeds een familiebedrijf. Op zondag 17 september is er een eeuwfeest op ‘t Schop om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Kleinzoon Jan en achterkleinzoon Bart staan nu, met hun verwanten, aan het roer van dit boerenbedrijf. Alleen de monumentale boerderij herinnert nog aan het verre verleden, want Jan en Bart zijn met de tijd meegegaan.

Met het Eeuwfeest wil de familie Van den Broek hun klanten, maar ook andere geïnteresseerden, vertellen over het reilen en zeilen van ‘t Schop. ’s Morgens is er een wandeling in De Gooren, een van de natuurgebieden waar hun koeien grazen. Een gids van Brabants Landschap geeft tekst en uitleg over het landschap en Jan vertelt waarom hun koeien juist daar hun voedsel halen.

Met het alleen houden van  vleeskoeien is het onmogelijk om vandaag nog een belegde boterham te verdienen, je moet meer activiteiten ontplooien. Bij ‘t Schop is dat het ontvangen van groepen en de verkoop van bioproducten in de eigen boerderijwinkel. Niet alleen het vlees van de Black Angus, maar ook biologisch geteelde groenten afkomstig van andere boeren.

Activiteiten

Tijdens het Eeuwfeest is er ’s middags een gevarieerd programma met o.a. een ‘tour de boer’, activiteiten voor kinderen, een proeverij van de braai, diverse demo’s en een muzikaal optreden van Hein Augustijn & BraboMundo. Ook zal de vernieuwde biowinkel worden geopend.

Natuurwandeling: 08:30-11:00 uur > aanmelden via de link
Eeuwfeest: 13:30-17:00 uur

Adres: Esbeekseweg 2, Hilvarenbeek

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Juni is de maand waarop volop verse groenten worden geoogst. Met de zomer in aantocht zijn de eerste zomergroenten volop beschikbaar. Deze groenten zijn perfect om lichte, verfrissende maaltijden mee te bereiden. Benieuwd naar de vijf populaire seizoensgroenten van juni? Lees dan snel verder!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Sommige activiteiten vinden binnenkort al plaats, maar in juli en augustus pakken boeren en tuinders écht uit deze zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen!