Eeuwfeest | ’t Schop

Hilvarenbeek

Honderd jaar geleden legden Jan van den Broek en zijn vrouw Jans de eerste steen voor een nieuwe boerderij aan de Esbeekseweg in Hilvarenbeek. Vandaag de dag bekend als biologische boerderij ‘t Schop, maar nog steeds een familiebedrijf. Op zondag 17 september is er een eeuwfeest op ‘t Schop om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Kleinzoon Jan en achterkleinzoon Bart staan nu, met hun verwanten, aan het roer van dit boerenbedrijf. Alleen de monumentale boerderij herinnert nog aan het verre verleden, want Jan en Bart zijn met de tijd meegegaan.

Met het Eeuwfeest wil de familie Van den Broek hun klanten, maar ook andere geïnteresseerden, vertellen over het reilen en zeilen van ‘t Schop. ’s Morgens is er een wandeling in De Gooren, een van de natuurgebieden waar hun koeien grazen. Een gids van Brabants Landschap geeft tekst en uitleg over het landschap en Jan vertelt waarom hun koeien juist daar hun voedsel halen.

Met het alleen houden van  vleeskoeien is het onmogelijk om vandaag nog een belegde boterham te verdienen, je moet meer activiteiten ontplooien. Bij ‘t Schop is dat het ontvangen van groepen en de verkoop van bioproducten in de eigen boerderijwinkel. Niet alleen het vlees van de Black Angus, maar ook biologisch geteelde groenten afkomstig van andere boeren.

Activiteiten

Tijdens het Eeuwfeest is er ’s middags een gevarieerd programma met o.a. een ‘tour de boer’, activiteiten voor kinderen, een proeverij van de braai, diverse demo’s en een muzikaal optreden van Hein Augustijn & BraboMundo. Ook zal de vernieuwde biowinkel worden geopend.

Natuurwandeling: 08:30-11:00 uur > aanmelden via de link
Eeuwfeest: 13:30-17:00 uur

Adres: Esbeekseweg 2, Hilvarenbeek

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Met de maand september trappen we de herfst officieel af. Deze maand brengt een rijke oogst van verse seizoensgroenten en seizoensfruit met zich mee. We zetten appels, knolsederij, peren en pastinaak in de spotlight. Mét recept natuurlijk, zoals je gewend bent.

Boer en maatschappij

Pionier met lef: Maike Denissen

Natuur, innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor Maike Denissen in het Noord-Brabantse Hulsel. Zij wil tegemoetkomen aan het groeiende belang van een circulaire en lokale economie. Daarnaast werkt ze graag mee aan innovaties op agrarisch vlak. ‘Ik zou het leuk vinden als ook anderen met bamboe aan de slag gaan. Zo kunnen we samen impact maken.’

Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Voorlopig kunnen we nog heel even genieten van de laatste zonnestralen op zomerse dagen. Voor de écht warme dagen brengt Dichterbij de Boerderij twee van dé toppers uit augustus op je bord: vijgen en kropsla. Deze verwerken we in een heerlijke frisse maaltijdsalade. Eet smakelijk!