Fiets- en streekproductenroute in Hank en Dussen

Hank en Dussen

Deze zomer daagt Fietsen voor m’n eten je uit om de fiets te pakken en in je buurt je voedselboodschappen bij elkaar te sprokkelen direct bij de boeren. Ontmoet de boer en stel gerust je vragen over verzorging of recepten.

Stap op eigen gelegenheid op je fiets met de stempelkaart die je download op de website van Fietsen voor m’n eten of huis-aan-huis bezorgd krijgt in Hank en Dussen. Op deze kaart staan de verkooppunten vermeld met adressen. Je bent vrij om in één dag alle deelnemers met boerderijwinkel of kraampje langs de weg te bezoeken of dat je het over een aantal dagen of weken uitsmeert.

Tips: Check de openingstijden op onze website, op vrij- en zaterdagen zijn de meeste verkoop punten open. Vergeet je stempelkaart niet en nodig iemand uit om mee te gaan. Neem ook contant kleingeld mee, omdat je niet overal kan pinnen of met mobiel kan betalen. Zorg voor boodschappentas, fietstas of mand voor je boodschappen, koeltasje voor verse producten. Bij elk punt kun je iets lekkers uit de streek kopen en een stempel vragen op je kaart. Als je kaart (zo goed als) vol is, lever je deze in bij om een gevulde goodiebag op te halen bij:

  • Regio Advies Groep Dussen – Zelfstandig Adviseur RegioBank
    Van der Dussenlaan 6a, 4271 AP Dussen
  • Adviesbureau Verhoeven – Zelfstandig Adviseur RegioBank
    Sint Elisabethstraat 25, 4273 EH Hank

Fietsen voor m’n eten

Fietsen voor m’n eten is een landelijk consumentenplatform met regionale websites en facebookgroepen met als doel om je in beweging te zetten voor je eigen gezondheid door puurder eten, verse of diepvries verse producten terwijl je de boer of teler ontmoet op de plek waar het eten vandaan komt en je kan er terecht voor tips hoe te bereiden. Het mes snijdt aan 2 kanten: je eigen gezondheid verbeteren en de boer krijgt een betere waardering in prijs en betrokkenheid.

Bekijk alle 80 verkooppunten en fietsroutes in Altena via deze website: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/altena.

Word lid van de facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Altena en deel je foto’s en ontdekkingen in deze groep met vermelding van #stempelkaart. Check de website voor deze actie en bekijk het overzicht van alle deelnemende verkooppunten via: Altena – Fietsen voor m’n eten (fietsenvoormijneten.nl)

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.