Op weg naar je diner 2024

Haps

Zaterdag 27 juli is de derde editie ‘Op weg naar je diner’, een evenement georganiseerd door de boeren uit het Land van Cuijk met het initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’.

Een fietstocht van 35 kilometer door Land van Cuijk. Startend in Haps passeer je onderweg de ingrediënten van het diner en kun je buurten met de boer. Met aan het einde een diner op de boerderij van familie Loeffen aan de Beerseweg in Haps op het boerenfestivalterrein.

De fietstocht vertelt het verhaal van de ingrediënten van het diner. Beleef wat je eet, fiets en geniet van het platteland van Land van Cuijk. Een landschap dat grotendeels is gemaakt door boerenhanden met goei leven, goei eten en goei beweging. Met aan het einde gezellig samen eten en buurten met de boeren.

Datum: 27 juli 2024
Tijdstip:
 starten tussen 13:00 uur en 14:00 uur
Startpunt: Beerseweg 20, 5443 NL Haps
Kosten: € 42,50 per persoon

Aanmelden is verplicht, dus meld je snel aan via de site van Boeren en Tuinders pakken uit.

Kijk voor meer informatie op: www.landvancuijkboertbewust.nl

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.