Fruitigste Hardfruitdagen

Door heel Nederland

Op 15, 16, 23, 24, 30 september & 1 oktober staan de jaarlijkse Fruitigste Hardfruitdagen weer voor de deur. Platform FRUITVOORUIT.NL heeft als doel om de consument te laten ontdekken wat onze sector te bieden heeft.

Tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen 2023 openen appeltelers en perenkwekers hun deuren voor het publiek en is er van alles te doen, zoals een rondrit met de pluktrein, een bezoekje aan de bijenstal, appelsap persen, springen op het springkussen, beestjes zoeken in de boomgaard of je laten schminken. Veel fruitbedrijven hebben een mooie boerderijwinkel met lekkere streekproducten. Leuk voor jong en oud!

Houd de website van De Fruitigste in de gaten voor meer informatie en aanstaande activiteiten rondom de Fruitigste Hardfruitdagen.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.