Fruitigste Hardfruitdagen

Door heel Nederland

Op 15, 16, 23, 24, 30 september & 1 oktober staan de jaarlijkse Fruitigste Hardfruitdagen weer voor de deur. Platform FRUITVOORUIT.NL heeft als doel om de consument te laten ontdekken wat onze sector te bieden heeft.

Tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen 2023 openen appeltelers en perenkwekers hun deuren voor het publiek en is er van alles te doen, zoals een rondrit met de pluktrein, een bezoekje aan de bijenstal, appelsap persen, springen op het springkussen, beestjes zoeken in de boomgaard of je laten schminken. Veel fruitbedrijven hebben een mooie boerderijwinkel met lekkere streekproducten. Leuk voor jong en oud!

Houd de website van De Fruitigste in de gaten voor meer informatie en aanstaande activiteiten rondom de Fruitigste Hardfruitdagen.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.