Koekenloeren bij de boer met picknick

Hoeven

Rondwandeling over het boerenerf –> rondwandelend in de stallen en over het erf, wordt het verhaal van kalf tot koe verteld. Hierin komen allerlei onderwerpen van de boerderij aan bod, zodat er een goed beeld ontstaat hoe de melk gemaakt wordt. En de wandeling wordt afgesloten met een vers getapt glas melk. Uitje voor het hele gezin, waarbij de kinderen als echte boertjes en boerinnetjes aan het werk gezet worden.

Picknicken tussen de koeien (in de wei of in de stal) –> lekker genietend van een lunch de koeien aanschouwen. En in een korte toelichting worden de belangrijke aspecten van de boerderij verteld.

Mee de melkput in–> zien hoe de koeien gemolken worden en ondertussen hun levensverhaal horen, kan het beste in de melkput. Terwijl de boer zijn rondje koeien melkt, vertelt de boerin het verhaal van kalf naar koe.

De picknick is op afspraak, het tijdstip bepalen we in overleg. Plan je afspraak in via onze website.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
5 x seizoensgroenten in september

5 x groenten & fruit in september

Met de maand september trappen we de herfst officieel af. Deze maand brengt een rijke oogst van verse seizoensgroenten en seizoensfruit met zich mee. We zetten appels, knolsederij, peren en pastinaak in de spotlight. Mét recept natuurlijk, zoals je gewend bent.

Boer en maatschappij

Pionier met lef: Maike Denissen

Natuur, innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor Maike Denissen in het Noord-Brabantse Hulsel. Zij wil tegemoetkomen aan het groeiende belang van een circulaire en lokale economie. Daarnaast werkt ze graag mee aan innovaties op agrarisch vlak. ‘Ik zou het leuk vinden als ook anderen met bamboe aan de slag gaan. Zo kunnen we samen impact maken.’

Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Voorlopig kunnen we nog heel even genieten van de laatste zonnestralen op zomerse dagen. Voor de écht warme dagen brengt Dichterbij de Boerderij twee van dé toppers uit augustus op je bord: vijgen en kropsla. Deze verwerken we in een heerlijke frisse maaltijdsalade. Eet smakelijk!