Lammetjesdag De Schaapskooi | Schijndel

De eerste lammetjes zijn geboren, dat vraagt om beschuit met muisjes. Op zondag 12 en 26 maart kan jij de lammetjes komen bewonderen. Samen met de vrijwilligers geef jij de lammetjes een aai over hun bol of een klein kusje. Voor de kinderen zijn er allerlei leuke activteiten: een selfie met een lammetje, laat je schminken vilt zelf een schaapje van wol. Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn de poorten geopend.

Bekijk alle info via de website
Adres: Martemanshurk 12, Schijndel

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

9 x de leukste pluktuinen

Normaal haal je jouw groenten, fruit en bloemen op de markt, in de supermarkt of bij een speciaalzaak in de buurt. Lijkt het je leuk om samen met je kids fruit, groenten of bloemen zélf te plukken bij de boer? Wij hebben negen leuke adressen voor je verzameld!

Ontmoet de boer(in)

Maak kennis met geitenboer Christ Schippers (eigenaar van ’t Geitenboerke in Oerle)

Vanaf 1999 vind je in Oerle – aan de rand van Veldhoven – geitenboerderij ’t Geitenboerke. Sinds de oprichting is er een hoop veranderd. Naast de melkproductie van ruim 600 melkgeiten is ’t Geitenboerke een zorgboerderij en wordt er regelmatig een ‘meet & greet’ met de geiten georganiseerd. Eigenaar Christ Schippers vertelt met trots over zijn veelzijdige boerderij.

Voor op tafel

Koop eieren bij de boer: 10x kakelverse eieren in de buurt

Eieren zijn lekker én gezond. Je kan met een eitje alle kanten op: koken, bakken, pocheren, maak er een quiche van of draai zelf een eigengemaakte mayonaise. Bij de boer ben je aan het juiste adres voor kakelverse eieren. En zeg nou zelf: vers smaken ze toch het allerlekkerst?