Op 24 oktober is het weer Nationale Boerenkooldag: een jaarlijkse feestdag voor de lekkerste en groenste groente van Nederland. Maar hoe vier je Nationale Boerenkooldag eigenlijk? Eet boerenkool en deel jouw boerenkoolmoment op social met #boerenkool!
Wij delen hier een heerlijk recept:
Ingrediënten (4 personen)
- 1 kilo aardappelen
- 600 gram verse boerenkool van de boer
- 2 rookworsten
- Flinke scheut melk
- 25 gram roomboter
- Nootmuskaat
- Peper & zout
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
- Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!