Nationale Boerenkooldag

Op 24 oktober is het weer Nationale Boerenkooldag: een jaarlijkse feestdag voor de lekkerste en groenste groente van Nederland. Maar hoe vier je Nationale Boerenkooldag eigenlijk? Eet boerenkool en deel jouw boerenkoolmoment op social met #boerenkool! 

Wij delen hier een heerlijk recept:

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.