Nationale Boerenkooldag

Op 24 oktober is het weer Nationale Boerenkooldag: een jaarlijkse feestdag voor de lekkerste en groenste groente van Nederland. Maar hoe vier je Nationale Boerenkooldag eigenlijk? Eet boerenkool en deel jouw boerenkoolmoment op social met #boerenkool! 

Wij delen hier een heerlijk recept:

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram verse boerenkool van de boer
  • 2 rookworsten
  • Flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote pan met ruim water. Was en snijd de verse boerenkool en doe dit bij de aardappelen in de pan. Breng het geheel aan de kook op een laag vuurtje. Na 20 à 25 minuten zijn de aardappelen de boerenkool gaar. Bereid ondertussen de rookworsten.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout toe. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  3. Snijd de worst in plakken en serveer het met de boerenkoolstamppot. Eet smakelijk!
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op een van de Open Dagen van Zorgboerderijen!

Ook dit jaar zijn er weer verschillende Open Dagen van de Zorgboerderijen in onze regio! 6 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen! 

Voor op tafel
Tuinbonen - doperwtensoep

Frisse tuinbonen-doperwtensoep

Miljuska heeft een heerlijk recept gemaakt voor een frisse tuinbonen-doperwtensoep. Deze soep combineert de zachte smaak van tuinbonen met de zoetheid van doperwten. Het is een perfecte keuze voor een lichte lunch of een voorgerecht bij het diner.

Voor op tafel
romige spinazie

Romige pasta met spinazie

Een nieuwe week en dat betekent een lekker recept met een seizoensgroenten. Dit keer koken we met spinazie. Dit gerecht van Lekker en Simpel is ideaal voor drukke dagen wanneer je toch iets lekkers en voedzaams wilt eten.