Nationale Groente- en Fruitdag

Op 12 oktober 2023 is het de Nationale Groente- en Fruitdag. Deze dag staat in het teken om heel Nederland, zowel jong als oud, te inspireren om meer groenten en fruit te eten.

In de aanloop naar 12 oktober worden scholen en bedrijven uitgedaagd om een foto te maken van je meest groente- en fruitrijke lunch en deze op social media te delen met de hashtag #groentenfruitdaging. De lekkerste en origineelste lunch maakt kans op een grote groente- en fruitmand vol gezond lekkers. Doe jij ook mee?

Hoe doe je mee?

  1. Deelname aan deze winactie is gratis. Deelname vindt plaats wanneer je een post* plaatst met een foto van jouw ultieme groente -en fruitlunch op LinkedIn, Facebook of Instagram met de #groentenfruitdaging
  2. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan de actie.
  3. De actie loopt van 30 augustus tot en met 8 oktober 2023 23:59 uur.
  4. Op 10 oktober wordt er contact opgenomen met de winnaars via een privé bericht op het desbetreffende social media kanaal. Er zal één school en één bedrijf gekozen worden als winnaar.
  5. Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen moet je op 12 oktober beschikbaar zijn voor een persoonlijk bezoek.
  6. Door deelname aan de actie ga je akkoord dat er beeldmateriaal voor communicatieve doeleinden zal worden gemaakt bij het uitreiken van de prijs.
  7. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  8. Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  9. Collega’s en partners van GroentenFruit Huis zijn uitgesloten van deelname.
  10. Voor vragen kun je contact opnemen met GroentenFruit Huis door een e-mail te sturen naar communicatie@groentenfruithuis.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.
verras me met nog meer

Inspiratie

Boer en maatschappij

Koop een bosje gladiolen, zaai een bloemenstrook

Wandelaars, feestvierders, bewoners en boeren: van iedereen gaat het hart sneller kloppen van de 4Daagse. Ze delen de passie door te genieten van stad en land. Sinds de coronatijd hebben steeds meer fietsers en wandelaars het platteland ontdekt. Boeren en tuinders werken elke dag hard aan een groen platteland om van te genieten. Bezoekers en bewoners kunnen de boeren tijdens de 4Daagsefeesten een handje helpen. De boeren en tuinders van Nijmegen verkopen namelijk bosjes gladiolen (5 stengels) voor het goede doel. 

Voor de familie

Top-10 zomeractiviteiten op de boerderij

In de regio organiseren boeren en tuinders in de zomermaanden allerlei toffe activiteiten op het platteland. Iedereen – van jong tot oud – is welkom om langs te komen en te genieten! Doe je ook mee met ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’? Dit is onze top-10 van leuke zomeractiviteiten op de boerderij!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2023

In juli en augustus pakken boeren en tuinders uit in de zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij.