Nationale Groente- en Fruitdag

Op 12 oktober 2023 is het de Nationale Groente- en Fruitdag. Deze dag staat in het teken om heel Nederland, zowel jong als oud, te inspireren om meer groenten en fruit te eten.

In de aanloop naar 12 oktober worden scholen en bedrijven uitgedaagd om een foto te maken van je meest groente- en fruitrijke lunch en deze op social media te delen met de hashtag #groentenfruitdaging. De lekkerste en origineelste lunch maakt kans op een grote groente- en fruitmand vol gezond lekkers. Doe jij ook mee?

Hoe doe je mee?

  1. Deelname aan deze winactie is gratis. Deelname vindt plaats wanneer je een post* plaatst met een foto van jouw ultieme groente -en fruitlunch op LinkedIn, Facebook of Instagram met de #groentenfruitdaging
  2. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan de actie.
  3. De actie loopt van 30 augustus tot en met 8 oktober 2023 23:59 uur.
  4. Op 10 oktober wordt er contact opgenomen met de winnaars via een privé bericht op het desbetreffende social media kanaal. Er zal één school en één bedrijf gekozen worden als winnaar.
  5. Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen moet je op 12 oktober beschikbaar zijn voor een persoonlijk bezoek.
  6. Door deelname aan de actie ga je akkoord dat er beeldmateriaal voor communicatieve doeleinden zal worden gemaakt bij het uitreiken van de prijs.
  7. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  8. Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  9. Collega’s en partners van GroentenFruit Huis zijn uitgesloten van deelname.
  10. Voor vragen kun je contact opnemen met GroentenFruit Huis door een e-mail te sturen naar communicatie@groentenfruithuis.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.