Op weg naar je diner | Boeren en tuinders pakken uit

Wanroij

Kom fietsen in het prachtige Land van Cuijk! De fietstocht vertelt het verhaal van de ingrediënten van het diner. Beleef wat je eet, fiets en geniet van het platteland van Land van Cuijk: een landschap dat grotendeels is gemaakt door boerenhanden.

Onderweg kom je langs boerderijen die een deel van het diner produceren. Neem een kijkje op de boerderij. Je passeert akkers waarin gewasborden staan met uitleg over wat daar groeit en bloeit. Aan het einde van de tocht kun je vanaf 18:00 uur op het festivalterrein bij de Lamperse Hei genieten van je diner en buurten met de boeren.

Tussen 13:00 en 15:00 uur start je met de fietstocht vanaf Noordstraat 25 in Wanroij. De tocht is ongeveer 35 kilometer en de kosten zijn 35 euro per deelnemer. Kom jij ook genieten op het platteland van Land van Cuijk?

Meld je vooraf aan via de link.

Adres
Noordstraat 25
Wanrooij

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.