Open wijndag | Winners & Herbs

Schijndel

Bij Winery & Herbs in Schijndel, vindt op zondag 17 september de open wijndag plaats.

Winery & Herbs opent haar deuren voor alle nieuwsgierige wijnliefhebbers. Ja, ook in Schijndel wordt wijn geproduceerd. Winery & Herbs maakt witte en rode druivenwijnen.

Op de open dag zijn allerlei wijnen te proeven, gemaakt van Noord Europese rassen. Dus net even anders dan je gewend bent en het smaak pallet geprikkeld kan worden.

Er zijn regelmatig rondleidingen naar onze bijzondere wijngaard. Laat je uitgebreid informeren over de druiventeelt en het wijnmaak proces.

Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Adres: Boxtelseweg 23, Schijndel
www.wineryandherbs.nl 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.