Rondleiding op de boerderij

Groesbeek

Wil jij alles weten over de veehouderij van de Famillie Nillessen in Groesbeek? Boek dan een rondleiding bij de Boer en vraag ze letterijk het spreekwoordelijke hem van het lijf.

Tijdens een rondleiding zie je alle onderdelen op de boerderij! Kosten voor de rondleiding zijn €5,- p.-. Reserveren doe je door te bellen naar 024-3971733 of stuur een e-mail naar info@boerengolfdehorst.nl.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.