Streekdagen Altena

Meeuwen

Streekdagen Altena wordt georganiseerd op 2 en 3 september 2022 Op de vrijdag avond wordt de truckpulling georganiseerd, welke wordt opgevolgd door een artiest. Op de zaterdag zijn er van 10.00 tot 17.00 Verschillende trekkertrek wedstrijden. Daarnaast kinderspelen staan klaar en zijn allemaal gratis! Er is veel te beleven voor jong en oud zoals: schminken, springkussens, glittertattoos, zandbak, kiepwagenglijbaan, eendjes vangen en een kinderboerderij.

Uiteraard is er zoals iedere editie ook weer de traptrek waarbij je echte traptrekkers kunt winnen als jij de snelste tijd rijdt! Bij de dieren wordt er rondes gereden voor het NK horseboarden, kun je shows bewonderen van friezencarrousel Phaidra en demonstraties met de honden van border collie kennel Dazzling Daybreak. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten en dieren in de tent van kleindierenvereniging VKPNO.

Kijk voor meer info en alle details op de link.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.