Toer de Boer Amerstreek 2024 van 9 juli t/m 15 augustus 2024

Toer de Boer 2024

Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg (het werkgebied van ZLTO Amerstreek)

Veel mensen vertoeven dagelijks op het mooie platteland; fietsen, wandelen en recreëren in een omgeving die ruimte biedt en rust lijkt uit te stralen. Lijkt, want in feite bruist het platteland ofwel het buitengebied van de gemeenten Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, tevens het werkgebied van ZLTO afd. Amerstreek.

Dagelijks zijn boeren en tuinders op hun bedrijven bezig met het verzorgen van hun dieren, hun planten en hun gewassen. Zij doen dat niet alleen vanuit economisch perspectief, maar ook vanuit een stuk bezieling: ”Uw voedsel en uw omgeving is hun zorg”

Verschillende agrarische ondernemers, verenigd binnen ZLO afd. Amerstreek, willen je gastvrij ontvangen en kennis laten met hun bedrijfsactiviteiten. Zij geven je graag uitleg over het houden van koeien,  kippen en varkens en paarden, over het verschil tussen ”gangbare” en biologische landbouw, over het telen en verzorgen van land- en tuinbouw gewassen, over techniek en het omgaan met de hectiek van zaai-, plant- en oogstperioden, over neventakken en nog veel meer. Je kunt er het platteland ‘proeven’ en beleven in de volle breedte.

Ongetwijfeld zul je na afloop van zo’n bezoek met andere ogen door het platteland rijden en wandelen!

Kijk voor meer informatie en deelnemende bedrijven op: www.toerdeboer.nl/toer-de-boer/

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.