Toer de boer Amerstreek

Oosterhout

Tour de Boer Amerstreek: In de zomerperiode zetten verschillende agrarische bedrijven in de gemeentes Oosterhout, Drimmelen en Geertruidenberg hun deuren open. Je kunt op de site van toer de boer het schema vinden wanneer een bedrijf geopend is voor een rondleiding. De bezoeken zijn altijd op dinsdag en donderdag. In de ochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur en in de middag van 13.30 uur tot 15.00 uur. Je hoeft je niet aan te melden.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.