Tour de BioBoer

Schoondijke
In de streekwinkel De Groene Polderwinkel hebben ze tegenwoordig al een redelijk groot biologisch assortiment. Om je kennis te laten maken met de lokale bioboeren die daarvoor zorgen, bedachten de eigenaren en bioboeren van De Groene Polderwinkel ‘Tour de BioBoer’!


De fietstocht en het programma

  • Starten kan tussen 13.00 en 14.00 uur bij de Groene Polderwinkel (locatie: Groeneweg 1B,  Schoondijke)
  • Fietsroute is ongeveer 30 kilometer
  • Tijdens de route stop je bij 6 biologische boeren
  • Bij elke stop krijg je bepaalde informatie via een quiz, infobordjes of een rondleiding
  • Er wordt voor wat lekkers gezorgd door onze bioboeren!
  • De eindstop is bij Het Klinket (Sasputsestraat 14, Schoondijke), waar er gelegenheid is om te blijven BBQ’en!

De kosten

  • Fietstocht: €15,-
  • Alleen BBQ’en: €25,-
  • Combi fietsen en BBQ’en: €37,50

Aanmelden

Aanmelden kan tot 10 juli via polderwinkel@kpnplanet.nl of via het telefoonnummer 0117 406 106 van De Groene Polderwinkel!
verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Juni is de maand waarop volop verse groenten worden geoogst. Met de zomer in aantocht zijn de eerste zomergroenten volop beschikbaar. Deze groenten zijn perfect om lichte, verfrissende maaltijden mee te bereiden. Benieuwd naar de vijf populaire seizoensgroenten van juni? Lees dan snel verder!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Sommige activiteiten vinden binnenkort al plaats, maar in juli en augustus pakken boeren en tuinders écht uit deze zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen!