Verlichte Boerderijenroute | Overasselt – Malden – Heumen

Overasselt

Een verlichte boerderijenroute middels een autotourtocht van circa 25 kilometer. De route brengt die loopt door Overasselt – Malden – Heumen brengt je langs mooie verlichte boerderijen en andere verlichte elementen!

Audiotour
Door een GPS audiotour vertellen veel aanwonende agrariërs je leuke weetjes over o.a. hun bedrijf. Op diverse punten is het mogelijk om uit te stappen en te genieten van een hapje of drankje. De route loopt in een rondje en is op elk willekeurig punt te starten.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via het formulier in de link. Uiterlijk één dag voorafgaand aan de activiteit ontvang je de route per mail. Deelname is gratis!

Locatie: omgeving Overasselt – Heumen – Malden
Tijd: 29 december van 17:00 tot 21:00 uur

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.