Verlichte Boerderijenroute Maas & Waal (uitverkocht)

Maasbommel

Op 4 januari organiseren de boeren uit Maas & Waal de Verlichte Boerderijenroute!

Tijdens de route van circa 39 kilometer geniet je van een avondvullend programma. Verlichte boerderijen, objecten en voertuigen worden tentoongesteld en via een audiotour kan je luisteren naar verschillende verhalen en achtergronden over de agrarische bedrijven en omgeving.

Op het terrein van Dekkers Maasbommel is een stopplaats waar de boeren gratis warme chocomelk met slagroom uitdelen. Ook is er natuurlijk tijd voor een praatje. Onderweg ontvang je nog lekkere tussendoortjes.

De starttijden van de verlichte boerderijenroute zijn tussen 17.00 en 19.30 uur. Heb je een kaartje? Dat is mooi! Want de activiteit is inmiddels uitverkocht… 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.