Verlichte boerderijentocht Terheijden – Den Hout

Dorst

Na de zeer geslaagde lichtjesroutes langs boerenbedrijven in Terheijden en Wagenberg in 2020, bij Hooge en vorig jaar Lage Zwaluwe, Helkant en Blauwe Sluis in 2021 en Made, Drimmelen en Den Hout in 2022, krijgt deze weer een vervolg: op 27, 28 en 29 december kun je dit jaar een verlichte route door het buitengebied van Terheijden, Den Hout en zuidelijk van het Markkanaal rijden. De verlichte huizen, boerderijen en tractoren langs de route zorgden die jaren voor files op de route in de polder: ook dit jaar zorgt dit uitje voor een vette glimlach op je gezicht!

De route slingert door het buitengebied van Terheijden, Den Hout en bij Bergvliet waar je de mooiste kerstversieringen kunt aanschouwen. Vanuit eigen voertuig bewonder je verlichte schuren, stallen, bomen en andere objecten. Alle omwonende boeren, burgers, buitenlui en bewoners zijn uitgenodigd om mee te doen! De organisatie hoopt op zo’n 100 verlichte locaties, waar iedereen die dat leuk vindt ergens tussen 17.00 en 21.00 uur in de eigen auto langs kan rijden op 27, 28 en 29 december. De route wordt ondersteund met een digitale audioroute (izi travel/verlichte route Den Hout ) en loopt via de Munnikenhof, Witteweg, Schransmansdreef, Houteindsestraat, Eindse Pad, Houtse Heuvel, Ruiterspoor, Bergsebaan, Meerberg, Salesdreef, Bergen, Hoofdstraat, Munnikenhof.

Lees alle informatie over deze route via de site van ZLTO Amerstreek..

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.