Verlichte boerderijentocht Terheijden – Den Hout

Dorst

Na de zeer geslaagde lichtjesroutes langs boerenbedrijven in Terheijden en Wagenberg in 2020, bij Hooge en vorig jaar Lage Zwaluwe, Helkant en Blauwe Sluis in 2021 en Made, Drimmelen en Den Hout in 2022, krijgt deze weer een vervolg: op 27, 28 en 29 december kun je dit jaar een verlichte route door het buitengebied van Terheijden, Den Hout en zuidelijk van het Markkanaal rijden. De verlichte huizen, boerderijen en tractoren langs de route zorgden die jaren voor files op de route in de polder: ook dit jaar zorgt dit uitje voor een vette glimlach op je gezicht!

De route slingert door het buitengebied van Terheijden, Den Hout en bij Bergvliet waar je de mooiste kerstversieringen kunt aanschouwen. Vanuit eigen voertuig bewonder je verlichte schuren, stallen, bomen en andere objecten. Alle omwonende boeren, burgers, buitenlui en bewoners zijn uitgenodigd om mee te doen! De organisatie hoopt op zo’n 100 verlichte locaties, waar iedereen die dat leuk vindt ergens tussen 17.00 en 21.00 uur in de eigen auto langs kan rijden op 27, 28 en 29 december. De route wordt ondersteund met een digitale audioroute (izi travel/verlichte route Den Hout ) en loopt via de Munnikenhof, Witteweg, Schransmansdreef, Houteindsestraat, Eindse Pad, Houtse Heuvel, Ruiterspoor, Bergsebaan, Meerberg, Salesdreef, Bergen, Hoofdstraat, Munnikenhof.

Lees alle informatie over deze route via de site van ZLTO Amerstreek..

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Juni is de maand waarop volop verse groenten worden geoogst. Met de zomer in aantocht zijn de eerste zomergroenten volop beschikbaar. Deze groenten zijn perfect om lichte, verfrissende maaltijden mee te bereiden. Benieuwd naar de vijf populaire seizoensgroenten van juni? Lees dan snel verder!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Sommige activiteiten vinden binnenkort al plaats, maar in juli en augustus pakken boeren en tuinders écht uit deze zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen!