Verlichte Tractorstoet Cranendonck

Cranendonck

Ook in Cranendonck willen we deze stoet gaan organiseren en wel op 21 december. Hier starten we bij zorgcentrum Marienburght in Budel (19.00u.) en daarna gaan we via huize te Gaste in Gastel en Soerendonk naar zorgcentrum Marishof in Maarheeze (20.00u). Ook hier zullen de bewoners voorzien worden van een heerlijke Chocomel.

Ook is er voor de deelnemers na afloop wat drinken en een warm worstenbroodje. De deelnemers worden verwacht om 18.30 uur bij de oude Boerenbond in Budel.

Wil je deelnemen aan deze tractorstoet, geef je dan op bij Henk Verdonschot: 06-10622192

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.