Verlichte trekkertocht Oost Zeeuws-Vlaanderen

Terneuzen

Op vrijdag 5 januari 2024 organiseren het bestuur van het AJK Oost Zeeuws Vlaanderen, de ZLTO Terneuzen en de ZLTO Hulst, de tweede verlichte trekker tocht in Oost Zeeuws Vlaanderen.

Trekkers versiert met feestverlichting stellen zich op ter hoogte van Langeweg 14 Koewacht (de Letter Asperges & Zo) en rijden daarna achter elkaar een tocht van ongeveer 45 km door Oost Zeeuws Vlaanderen via verschillende kernen in Terneuzen en Hulst. Het eindpunt is bij de Letter Asperges en Zo in Koewacht.

De definitieve route wordt een week van tevoren gedeeld via de sociale media van ZLTO Terneuzen.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.