Weekend van het varken bij Kloosterboerderij van Buuren | Boer en en tuinders pakken uit

Horssen

Tijdens ‘Het weekend van het Varken’ stellen veel vijfsterrenvarkenshouders hun bedrijf open voor bezoekers.

Op Kloosterboerderij van Buuren kun je vrij rondkijken bij de buitenvarkens, koeien en kippen. Doe mee aan de vragenspeurtocht (op eigen gelegenheid) of neem deel aan de rondleiding om 11.00 uur. In de boerderijwinkel koop je heerlijk vlees, streekproducten en ijsjes.

Stuur een mail voor het aanmelden van de rondleiding, het maximum aantal per groep is 15 personen. Toegang is gratis!

Adres
Kloosterweg 31,
6631 KL, Horssen

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
Geroosterde aubergines

De 5 seizoensgroenten van juli

Met de start van de zomervakantie is er ook weer ruimte en tijd om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen! De schappen van de streekwinkels zijn weer gevuld met heerlijke, verse groenten van eigen bodem. In dit artikel krijg je van ons tips voor smaakvolle toppers uit juli: artisjok, aubergine, bleekselderij, champignons en doperwten.

Voor de familie
Cfoto Kavelaars kersen

10 x Kersen rechtstreeks van de teler

De zomer is niet compleet zonder verse kersen! Op deze 10 adressen, verspreid over Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, kun je terecht voor één (of twee? of drie?) bakjes van deze heerlijke zoete toppers.

Voor de familie
Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Zoet in de zomer: Clafoutis met kersen

Een zoet en romig hapje met de toppers van dit seizoen; verse kersen. Met dit Franse dessert scoor je zeker bonuspunten! Op de klassieke bereidingswijze worden kersen mét pit gebruikt, dit zorgt er voor dat ze tijdens het bakken minder vocht verliezen. Zo komt de clafoutis steviger uit je oven. De meeste ingrediënten koop je gewoon bij de boer.