ZLTO ABG Verlichte Boerderijentocht

Baarle-Nassau

Van 22-12-2023 t/m 30-12-2023 kunnen alle belangstellenden in het gebied van ZLTO ABG (Baarle Nassau, Gilze, Chaam, Ulicoten, Alphen, Molenschot) verschillende verlichte boerderijen bewonderen!

Ook zullen wij een link gaan delen naar de audio tour waarin u meer informatie kunt vinden over de boerderijen die meedoen. Veelal ook ingesproken door de deelnemers zelf 🗣️.

We hebben veel leuke deelnemers zoals Bij Ons Boerderijterras, T loopt in de Soep, Boerderij van Kukelekoe, Wilgenhart en nog veel meer mooie Boerderijen!

 

Om nog een extra tintje aan onze activiteit te geven, zal er een puzzeltocht zijn. Waarvoor u de gezochte letters bij de deelnemende Boerderijen kunt vinden 🧐 🔍🕵️En uiteraard denken wij ook aan de kids voor hun zal er een leuke kleurplaat zijn waar leuke prijsjes mee te winnen zullen zijn!

Meer informatie kunt u vinden op onze Facebookpagina ZLTO ABG.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie

Nieuwe streekproducten fietsroute (Zeeland)

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Fiets deze mooie route van zo’n 65 kilometer door de Zeeuwse dorpen en fiets je eigen diner bij elkaar! Deze keer is dat gegrilde kippendijen met Zeeuwse salsa verde.

Boer en maatschappij

In de spotlight: de geit

Met zo’n 450 miljoen geiten over de hele wereld en naar schatting 450.000 in Nederland, wordt het hoog tijd dat wij je meer gaan vertellen over dit nieuwsgierige kuddedier.

Boer en maatschappij

Zoönose: wat is het en hoe voorkomen we het?

Een zoönose is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan en andersom. Denk dan aan COVID-19, de ziekte van Lyme of Q-koorts. De intensieve veehouderij wordt soms gezien als gevaar voor de uitbraak van zoönose. Hoe reëel is dat en wat doen boeren en de overheid om dit te voorkomen? In dit verhaal leggen we uit hoe dat zit.