ZLTO Bernheze 25 jaar: fietstocht

Nistelrode

Wie zin heeft in een fijne fietstocht kan 2 juni zijn of haar hart ophalen, want die dag staat een mooie tocht op de planning waar iedereen aan deel kan nemen.

De fietstocht wordt georganiseerd door ZLTO Bernheze die dit jaar alweer 25 jaar bestaat! Zorg dat je banden zijn opgepompt en je zadel op de juiste hoogte staat afgesteld want zondag 2 juni kun je tussen 10.00 en 11.30 uur starten vanaf:

  • Varkensbedrijf Familie van Es, Grolderseweg 9 in Heesch
  • Kipsalon, Maxend 73a in Nistelrode
  • KadootjeXtra, Achterdonksestraat 11 in Loosbroek
  • Alpacafarm, Leeghandseweg 10a in Vorstenbosch

Er zijn twee kleine routes van 20 kilometer en één grote route van 40 kilometer.

Deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze starten en of ze de korte of de lange route fietsen.

Onderweg zullen de fietsers getrakteerd worden op een kleine versnapering uit de agrarische sector.

Aanmelden via zltobernheze@zlto.nl.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Juni is de maand waarop volop verse groenten worden geoogst. Met de zomer in aantocht zijn de eerste zomergroenten volop beschikbaar. Deze groenten zijn perfect om lichte, verfrissende maaltijden mee te bereiden. Benieuwd naar de vijf populaire seizoensgroenten van juni? Lees dan snel verder!

Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Sommige activiteiten vinden binnenkort al plaats, maar in juli en augustus pakken boeren en tuinders écht uit deze zomer. In het hele land worden er in de zomermaanden activiteiten op het platteland georganiseerd voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs en geniet van het platteland. ‘Boeren en tuinders pakken uit‘ is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boer Bewust, Boeren Buren, Team Agro NL, Fietsen voor m’n eten en Dichterbij de Boerderij!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen!