De biologische winkel van familie Wijtvliet

Welkom in de biologische winkel van Bart en Marieke. Samen met hun twee kinderen hebben ze al enkele jaren hun thuis aan de Hazeldonkse Zandweg.

Bart heeft bewust de overstap gemaakt van reguliere naar biologische landbouw, wat een grote uitdaging is voor deze jonge ondernemers. Tijdens de coronatijd ontstond het idee om hun producten zelf aan huis te verkopen.

In een deel van de schuur heeft Bart schappen gemaakt, waar Marieke dagelijks de producten aanvult. Hier is ook contactloos betalen mogelijk. Hun motto luidt: “Zolang de schuurdeur open staat, ben je welkom.” Marieke heeft jarenlange ervaring in de detailhandel, waardoor de keuze voor verkoop aan huis voor haar logisch was, vooral omdat het nu gaat om haar eigen producten.

Dankzij hun biologische teeltwijze bieden Bart en Marieke een uitgebreid assortiment aan producten. Vele producten komen elk jaar terug in de schappen zoals aardappelen en uien. Met de overige landbouw is een gevarieerd seizoen van planten en oogstijd. Biologische landbouw is een keuze
voor een gezonde bodem die bijdraagt aan de diversiteit en duurzaamheid van hun
landbouwpraktijk.

Op het verkoop bord aan de weg staan enkele producten, maar in de winkel is het aanbod van
verkoop breder. De winkel bevindt zich langs een fietsroute, waar fietsers regelmatig stoppen om
lokale producten te kopen. Voor diegenen die dichter bij huis willen winkelen, is er de donderdagmarkt bij de Verse Verleiding.