Familie Leeyen: Varkenshouderij en IJsboerderij

Eddy, Sjannie, Rens en Guus Leeyen
Varkenshouderij en IJsboerderij: Op de Nieuwe kampen

Hallo, hier wonen en werken Eddy en Sjannie samen met hun zonen Rens en Guus Leeyen. We runnen hier een varkenshouderij met daarlangs een IJsboerderij genoemd: Op de Nieuwe Kampen.

Werkzaamheden

Je kunt hier op het bedrijf een kijkje nemen bij de varkens. We hebben binnen een nestje pasgeboren biggetjes liggen. Buiten kan je door de ramen een kijkje nemen hoe het er in de stal aan toe gaat.

In de winkel is het mogelijk een hemels ijsje te bestellen, of een bakske koffie of thee met zelfgemaakte appeltaart. Hier kun je buiten op het terras lekker van genieten terwijl de kids zich vermaken met de tractors of in de maisbak.

Korte geschiedenis

In 1956 zijn de ouders van Eddy hier begonnen met het bedrijf. Als overal in Brabant was dit met melkvee, varkens en wat kippen en akkerbouw.

Toen wij begonnen zo’n 30 jaar geleden hebben we het omgezet naar varkens en daarlangs een paar koeien.

Eddy en Sjannie hebben het in 1991 overgenomen en wat later, nu zo’n 20 jaar geleden, zijn we begonnen met het verkopen van ijs uit een ijskar aan de weg. Dit werd wat later een winkel, een ontvangstruimte met zicht op de varkens , een terras ontstond op de stoep en we raakten steeds meer bekend met ons hemelse ijs op feestjes en partijen. Verder vinden we het leuk om kinderen te ontvangen voor kinderfeestjes, maar ook schoolklassen zijn welkom om kennis te maken met de agrarische sector. Ook aan activiteiten als het schoolontbijt, weekend van het varken en familiefeestjes werken we graag mee.

Sinds een paar jaar werken Rens en Guus mee op de boerderij en hebben als wens dat ze hier komen wonen en werken.