Arnold en Anita Savelkouls: De Slothoeve

Wekelijks zijn er wedstrijden op karper en of forel. Maar de vrijetijdvissers vormen het grootste klantenbestand en zijn elke dag welkom. Het mag zich nog steeds in een stijgende belangstelling verheugen.

Korte geschiedenis

In 1920 begonnen de grootouders van Anita, het echtpaar Ploegmakers- van Nuland, hier met een gemengd bedrijf van koeien en varkens. Dochter Mien trouwde met Piet Leeijen en die namen het bedrijf over. Zij schakelden over op fokzeugen en vleeskalveren. En de geschiedenis herhaalde zich: weer nam een dochter het bedrijf over, Anita, die inmiddels getrouwd was met Arnold. Dit was in 1983 en er kwamen zeugen en vleesstieren. Door de nasleep van de varkenspestepidemie die in 1997 in Nederland woedde, besloten ze te stoppen met de boerderij.

Maar nieuwe ideeën ontstonden en in samenwerking met de gemeente, werden in 2012 de stallen afgebroken en werd er begonnen met het uitgraven van de visvijvers, die in 2015 geopend werden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om grond bij de kopen, werd het aantal vijvers nog eens uitgebreid en kwam er een heuse wedstrijdvijver bij. Er kan nu gevist worden op twee soorten vis: karpers die teruggezet moeten worden en op de regenboogforel die mee naar huis mag. De forellen kunnen hier gevangen, geslacht, gerookt en geseald worden. Er is ook een kleine horecagelegenheid bij, hier kunt u genieten van een kopje koffie (met gebak), fris of wat sterkers. Ook voeren we een lunch kaart om de inwendige mens te versterken. Tevens is er een winkel waar u benodigde visspulletjes kunt kopen of een hengeltje huren.

De volgende generatie, die nu dus nog steeds op het bedrijf is, kwam er in 2000 en weer werden de bakens verzet: een koeienstal verrees, die in 2004 nog eens uitgebreid werd. In 2008 verdwenen de stieren en in 2010 werd gestopt met de varkens.

De boerderij  is onlangs weer grondig verbouwd maar de oude stijl is behouden.