Fruitteeltbedrijf Kavelaars

Welkom bij het familiebedrijf Kavelaars, een onderneming waar zoon Steyn en vader Olaf gezamenlijk werken aan de productie van hoogwaardige en gevarieerde fruitproducten.     

Hoewel vroeger met name de peren sector in fruitteelt het hoofdproduct was, is de verkoop van kersen nu ontwikkeld tot dé hotspot van de gemeente Moerdijk.

Vier jaar geleden begon zoon Steyn met het aanplanten van kersenbomen, met een 0,6 hectare wil de jonge ondernemer beginnen aan het nieuwe bouwplan. Hij legt de focus op twee kersenrassen: de Kordia en de Regiana, beide bekend om hun dieprode kleur en zoete smaak. Met trots presenteert hij deze kersen, waarbij het verschil in smaak duidelijk te proeven is.

Het idee om een ​​kersenautomaat op het erf te plaatsen ontstond hieruit. Tijdens de kersenpluk zijn dagverse kersen beschikbaar via de automaat, waardoor het voor klanten toegankelijk is. Wanneer de voorraad in de automaat wordt is verkocht, doet men een belletje naar Steyn, en zorgt hij ervoor
dat het product weer wordt aangevuld. Tot op heden worden alle kersen nog aan huis verkocht.
Het bedrijf ligt aan een route waar veel wordt gewandeld en gefietst. Bij deze de uitstek om
kersen te kopen.

Zowel voor de kersen als voor de peren is huisverkoop gedurende het seizoen. De peren
worden, per soort verpakt in zakken, in een veilingkist aan huis aangeboden.

De start van de perenboomgaard gaat terug naar 1967. Hoewel er nog maar enkele perenrassen van die tijd beschikbaar zijn op de markt, staat klanttevredenheid centraal. Daarom zet dit  familiebedrijf  vooral de nadruk op het ras Conference, Doyenne du comice en sweet sensation peren. Met een sterke focus op duurzaamheid, worden hagelnetten gebruikt en wordt rekening gehouden met insecten die schadelijke bacteriën en schimmels verminderen. Het resultaat is een prachtig fruitproduct waar niet alleen Nederlanders dol op zijn.