Proef Professor Quanjer van familie Nollen

Proef Professor Quanjer, een historische naam voor deze unieke streekwinkel die al sinds 1899 bestaat. Professor Quanjer heeft in het verre verleden onderzoek gedaan naar ziekten In de aardappelen. Ter ere van deze onderzoeken en zijn bevindingen is onze Hoeve vernoemd naar deze professor.

Sinds 1900 is de familie Nollen hier gevestigd, en de 5e generatie ondernemers zet nog steeds de traditie voort met het gemengde bedrijf. Op deze hoeve worden akkerbouw en tuinbouw producten zoals aardappelen, tarwe, suikerbieten en spinazie geteeld. Daarnaast heeft de familie als derde tak een melkveebedrijf met melkkoeien en jongvee van het ras Flekvieh.

De vierde tak is de Multifunctionele Landbouw, een streekproductenwinkel. Wat deze streekproductenwinkel zo bijzonder maakt, is dat de zuivel hier afkomstig is van raszuivere A2-melk. Dit betekent dat de melk beter verteerbaar is voor mensen met een koemelkallergie.

De streekproducten die hier verkrijgbaar zijn, komen uit de directe omgeving en worden met zorgvuldigheid en aandacht voor de agrarische sector voor u uitgekozen. Duurzaamheid en rechtstreekse afname van de producent staan hoog in het vaandel en worden als zeer
belangrijk beschouwd.

Sinds 2022 heeft dochter Anne de winkel aan huis opgestart. Ze biedt een divers assortiment aan producten aan, maar onderscheidt zich vooral door de verkoop van verse rauwe koemelk. Dit betekent dat de melk nog geen bewerking heeft ondergaan. Naast seizoen groenten is er ook vlees verkrijgbaar, waarbij de groenten gekoeld worden aangeboden en het vlees verpakt is in de vriezer. Een handige tip voor de klanten: vergeet niet je koeltas mee te nemen.