#hetbegintbij

Dichterbij de boerderij

Even een lekker stukje fietsen, heerlijke streekproducten kopen bij de boer of ‘gewoon’ even de stad ontvluchten. Veel mensen houden van het platteland, maar wonen in de stad. De ruimte, de natuur en het boerenleven hebben een grote aantrekkingskracht op jong en oud.

We leren steeds meer over ons eten als we een bezoekje hebben gebracht aan de boer. Door kennis te maken met de Nederlandse landbouw en veeteelt (en tuinbouw) ontdek je waar al ons eten vandaan komt en wat het belang is van lokale producten.

Wil jij leuke activiteiten en weetjes van de boerderij ontvangen?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Deze ontvang je
in de eerste week van iedere maand.

Kom Dichterbij de Boerderij!

Maar….. Waar haal je nou die heerlijke bietjes? Of de lekkerste jam van de regio? Wanneer springen die koeien ook alweer door de wei? Of houdt de boer een open dag?

Dichterbij de Boerderij brengt jou écht dichterbij de boerderij. Hier vind je informatie, recepten en leuke verhalen van boerenbedrijven in jouw regio. Blijf op de hoogte van leuke activiteiten die door boeren en boerinnen bij jou in de buurt worden georganiseerd. Houd ons in de gaten! 

De initiatiefnemers van Dichterbij de Boerderij?

Dat zijn de boeren zelf! Zij vergroten de aantrekkingskracht van het platteland door hun bedrijven steeds toegankelijker te maken voor toerist, recreant of buurtbewoner. ZLTO faciliteert en begeleidt boeren in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Onze afdelingen in deze provincies vormen samen een stevig lokaal netwerk.