Vers van Hier

Vers van Hier is een platform waar burgers op onderstaande kaart eenvoudig kunnen zien welke boerenbedrijven er in de buurt zitten en wat zij hier kunnen kopen. Door de coronacrisis is er veel aandacht gekomen voor het lokaal kopen van producten. Dat willen wij met Vers van Hier faciliteren, in onderstaande map is dan ook per gemeente te zien wat er bij jou in de buurt te koop of te doen is.

Hoe werkt het?

Ben jij op zoek naar eieren? Of naar zomerfruit? Of wil jij gewoon een dagje tussen de koeien lopen? Of wil jij meer weten hoe het er op een varkenshouderij aan toegaat? Gebruik dan de zoekknop en zoek naar de boerderijwinkel of het boerenbedrijf door middel van intypen van bijvoorbeeld “eieren” in de zoekfunctie, je krijgt dan een lijst van boerderijen die eieren verkopen. De pictogrammen helpen je ook om te zien wat voor bedrijf het is! Als je op het pictogram klikt, zie je vanzelf meer informatie over het bedrijf, zoals de openingstijden en wat er te koop is.

Op bovenstaande kaart worden de gegevens van ZLTO-leden binnen een afdeling opgenomen als fietsroute. Wil jij dat jouw boerderijwinkel of verkooppunt hier ook tussen komt te staan? Meld dat dan bij de portefeuillehouder maatschappij van jouw afdelingsbestuur. Deze kan interesse van andere boeren uit jouw omgeving peilen en een fietsroute inzenden bij de redactie.

Vragen?

Heb je een vraag over het platform? Of een tip? Dan horen we deze uiteraard graag. Mail daarvoor naar communicatie@zlto.nl.