Boer & Boerin

Hoeven

Geheel gekleed in overall met rode zakdoek ga je aan het werk tussen de kalfjes en koeien. Samen kalfjes voeren, stro in de hokken doen, met de tractor rijden en wat er nog meer te doen is. Ondertussen wordt er natuurlijk uitgebreid geknuffeld met de dieren en leuke feitjes verteld. En na afloop uitrusten in het hooi. Afhankelijk van het tijdstip gaan je ook de melkput in om enkele koeien te melken.

Meer informatie is hier te vinden.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
eigen moestuin aanleggen

Je eigen moestuintje: zo begin je!

De zon schijnt steeds weer een beetje meer en de temperaturen gaan omhoog. Dat betekent dat we ook weer lekker de tuin in kunnen! Het onderhouden van je tuin is niet alleen een fijne bezigheid, je kan het ook uitbreiden met een leuke hobby moestuin! Lijkt dat je wat, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan helpen we je graag op weg. Want hoe leuk is het om uiteindelijk verse en gezonde producten uit eigen tuin te hebben? En het is ook nog eens een super leuke activiteit om eventueel met kinderen te doen. 

Boer en maatschappij

Plantbased: verschuiving in ons dieet en de rol van de boer

Er zijn heel veel namen voor mensen die ervoor kiezen om minder of geen vlees of andere dierlijke producten te gebruiken: vegetariër, flexitariër, pescotariër, vegan en dan is er ook nog plantbased. Wat is nu precies het verschil en hoe groot is die groep mensen? En wat betekenen die grote trends voor de manier waarop boeren in Nederland voedsel produceren? We zetten de achtergronden op een rij.

Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Oranje boven, oranje boven! Aanstaande zaterdag is het weer Koningsdag. Daar hoort natuurlijk een lekker gebakje bij: een oranje tompouce. Natuurlijk kun je de winkel inlopen voor een kant- en klaar exemplaar, maar een zelfgemaakte tompouce smaakt nog lekkerder. De (meeste) ingrediënten koop je gewoon bij de boer. Eet smakelijk en maak er een mooie Koningsdag van!