Voor op tafel

Groenten op de BBQ

Met de zon op je snoet en de zomer in je bol is er niets zo lekker dan buiten koken. Barbecueën doe je gezellig samen met familie of vrienden. Er zijn onwijs veel mogelijkheden en lekkere recepten te bedenken die je op de barbecue kunt bereiden. Met een goed stukje vlees of vis zit je altijd goed, maar vergeet de groenten niet. Wij hebben een verrassend en lekker groentenrecept voor op de barbecue: dat wordt genieten!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote spitskool of 2 kleintjes
  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 teen knoflook
  • Handje vol verse peterselie en bieslook
  • 20 gram oude kaas
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Snijd de spitskool in de lengte door vieren of de twee kleine spitskolen door het midden.
  2. Smeer de platte kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de spitskool gaar op de barbecue tot ze mooi bruin en zacht zijn.
  3. Maak ondertussen de kruidenboter voor over de spitskool. Meng de boter met de kruiden, knoflook en breng op smaak met wat citroensap.
  4. Serveer de spitskool met de kruidenboter en top het af met de geraspte oude kaas!

Tip: maak je barbecue compleet door heerlijk vers varkensvlees of rundvlees te kopen bij de boer.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
eigen moestuin aanleggen

Je eigen moestuintje: zo begin je!

Lees verder
Boer en maatschappij

Plantbased: verschuiving in ons dieet en de rol van de boer

Lees verder
Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Lees verder