Voor op tafel

Frisse pastinaaksoep met munt & granaatappelpitjes

In één week gaan we van sneeuwpret naar het eerste lentegevoel: inclusief aangename(re) temperatuur en fijne zonnestralen. De redactie van Dichterbij de Boerderij deelt deze heerlijke, bijpassende lunch- of dinertip: serveer dit weekend een heerlijke pastinaaksoep met frisse touch. Dit gerecht brengt winter én lente op een perfecte manier samen. Geniet ervan! 

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaken
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 1 takje verse munt
  • 2 el olijfolie

Bereiden

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in grove blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Bak de ui en knoflook en ras el hanout een minuutje in de olijfolie op een laag vuurtje. Voeg de pastinaakblokjes toe en bak samen 2 minuten. Voeg daarna de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep in 15 minuten gaar. Snij ondertussen de muntblaadjes is smalle reepjes.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer.
  4. Schep de soep in een mooie kom en garneer de soep met de granaatappelpitjes en de gesneden muntblaadjes.

Serveertip: Maak er een volledige lunch van in combinatie met een heerlijk rundvleesworstenbroodje van Boerderij ’t Zandeind in Riel.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
eigen moestuin aanleggen

Je eigen moestuintje: zo begin je!

Lees verder
Boer en maatschappij

Plantbased: verschuiving in ons dieet en de rol van de boer

Lees verder
Voor op tafel

Snoepen als een koning: maak je eigen oranje tompouce

Lees verder