Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Van Gerven Asperges

De echte aspergeliefhebber kan sinds begin maart al terecht bij Van Gerven Asperges in Oirschot. Naast vers geschilde en ongeschilde asperges koop je hier o.a. ook verse en/of gerookte zalm, verse krieltjes en ham van de slager.

Hoeven 7
5688 GS Oirschot
Home – Van Gerven Asperges


Vermeer Asperges

Vermeer Asperges in Leende staat voor bijvriendelijke aspergeteelt van eigen Brabantse bodem. De boerderijwinkel biedt hierdoor verse honing uit eigen imkerij, naast een breed assortiment aan zacht fruit zoals aardbeien, bramen en frambozen.

Langstraat 1A
5595 AA Leende
Home – Vermeer Asperges Leende (vermeer-asperges.nl)


Asperges Bakel

Verse asperges van eigen akker haal je bij Asperges Bakel. In het assortiment vindt je ook diverse asperge producten zoals verse aspergesoep, verse aspergesalade en aspergequiches. Vergeet niet om ook een bijpassend wit wijntje mee te nemen en maak zo je maaltijd compleet!

Muizenhol 4
5761 PT Bakel
Wie zijn wij – Asperges Bakel


Aspergekwekerij De Wit

De asperges arriveren elk jaar extra vroeg bij Aspergekwekerij De Wit in Mariaheide. Dit komt door een speciaal soort ‘’vloerverwarming’’ waarmee de kas en tunnels extra worden verwarmd en er begin maart al kan worden geoogst. Ook voor leuke cadeaupakketten en cadeaubonnen zit je hier goed.

Wilsvoortweg 3
5464 TK Mariaheide
De Wit Asperges


Aspergebedrijf Verhoeven

Voor biologische asperges breng je een bezoekje aan Aspergebedrijf Verhoeven in Cromvoirt. Naast de asperge-winkel kun je via de webshop gemakkelijk online bestellen, waarna je je bestelling kunt afhalen op een dag naar keuze. Leuk om te doen; boek een excursie in de aspergekwekerij en leer zo zelf asperges steken, sorteren en schillen!

St. Lambertusstraat 77
5266 AD Cromvoirt
Landwinkel met biologische asperges (asperges-verhoeven.nl)


Asperge- en Vleesboerderij de Laarhoeve

Bij Asperge- en Vleesboerderij de Laarhoeve in Waalre kun je naast verse asperges en vlees van eigen bodem ook terecht om te overnachten in een gezellige bed & breakfast op het Brabantse platteland.

Laarstraat 63
5582 HL Waalre
De Laarhoeve – Bed & Breakfast | Vleeswinkel | Aspergewinkel


Aspergeboerderij van Iersel

Verse asperges uit het Duinboeren gebied haal je bij Aspergeboerderij van Iersel in Udenhout. Naast alle benodigdheden om jouw aspergemaaltijd compleet te maken, bieden zij in het aspergeseizoen ook diverse leuke activiteiten aan zoals een Open Dag en excursies.

Schoorstraat 63
5071 RC Udenhout
Aspergeboerderij van Iersel | De lekkerste Asperges uit Udenhout!


Van Hoof Zachtfruit & Asperges Landwinkel

Voor verse asperges en zacht fruit ga je langs bij de landwinkel van Van Hoof Zachtfruit & Asperges in Olland. De producten die zij telen vallen onder het keurmerk ‘’On the way to Planetproof’’.  Goed om te weten; de versautomaat is 24 uur per dag beschikbaar en gevuld met allerlei lekkers.

Schootsedijk 35
Olland (Meierijstad)
Home | Van Hoof Zachtfruit & Asperges (vanhoofolland.nl)


Asperge Bax Leende

Onder de rook van Eindhoven haal jij je verse asperges bij Asperges Bax in Leende. Hier zijn in totaal 17 verschillende sorteringen van asperges te koop, dus jouw favoriet zit er altijd tussen. Vooraf bestellen en daarna afhalen kan via de webshop, of laat ze (als je binnen een straal van 10 kilometer woont)  gewoon lekker thuisbezorgen!

Veestraat 8
5595 GG Leende
Home – Asperges Bax Leende


Goossens Lekkere Asperges

De verse asperges van Goossens Lekkere Asperges zijn op verschillende plekken in de regio te koop. Bij de winkel in Overloon kun je naast asperges ook langskomen voor echte boerenproducten, aardbeien en kersen. Op diverse andere plaatsen in Cuijk zijn ze regelmatig aanwezig met verse producten, te koop vanuit hun eigen bus. In de gaten houden dus!

Drogesestraat 10
5435 XT Sint Agatha
Goossens Lekkere Asperges – HOME (goossensasperges.nl)


Missen we nog een locatie die jij kent? Laat het ons vooral weten via de mail: redactie van Dichterbij de Boerderij

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder