Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

1. Asperges

De witte asperge is wellicht de bekendste seizoensgroente van april. Deze groente is een echte Hollandse delicatesse en kan op diverse manieren worden bereid. Probeer ze eens gekookt met ham en aardappelpuree, of geroosterd in de oven met parmazaan!
We hebben voor jou ook de boerderijwinkels met asperges uitgezocht in Zeeland en Brabant:

2. Andijvie

Andijvie is een oer-Hollandse groente die van oudsher in stamppot wordt gegeten. Maar andijvie is veelzijdiger dan dat! Probeer het eens rauw in een salade, of geroerbakt met spekjes en champignons. Andijvie is rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, calcium, magnesium en kalium. Het bevat ook vezels, wat gunstig is voor de spijsvertering.

3. Lente-ui

Lente-uien zijn een frisse en smaakvolle toevoeging aan diverse gerechten. Ze zijn heerlijk in salades, roerbakgerechten en soepen. Lente-uien zijn ook erg lekker om te grillen of wokken. De lente-ui behoort tot de uienfamilie en wordt gekenmerkt door zijn lange, dunne groene stengels en witte bolletjes aan de onderkant.

4. Raapstelen

Raapstelen, behorend tot de koolfamilie, zijn een echte voorjaarsgroente met een pittige smaak. Ze zijn heerlijk in een stamppot, maar ook lekker rauw in een salade of gekookt als bijgerecht. Ook deze groente is een goede bron van vezels, wat gunstig is voor de spijsvertering!

5. Rode biet

Rode bieten zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Ze kunnen worden bijvoorbeeld worden gekookt of gepureerd, maar rauw in een salade is ook echt heel lekker! Rode bieten zijn heerlijk in salades, soepen en ovenschotels. Rode bieten zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder vezels, ijzer en vitamine C. Wist je ook dat het hoge kaliumgehalte in rode bieten kan helpen de bloeddruk te verlagen?

Met deze 5 seizoensgroenten van april breng je de lente op je bord! Geniet van de heerlijke, verse smaken van het seizoen.


Kijk waar je bij jou in de buurt boerderijwinkels hebt waarbij de je producten vers van het land kan kopen!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder