Voor de familie

12 mei: Proef de streek tijdens ZLTO Boer & Leven markt bij Abdij Koningshoeven

De derde editie van de Boer & Leven markt vindt op Moederdag – zondag 12 mei aanstaande – plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur in de vrouwentuin van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Deze beleefmarkt wordt georganiseerd voor de hele familie door ZLTO-afdelingen Hart van Brabant en De Hilver. Op deze markt proef, beleef, ruik en ervaar je de streek.

Voor jong en oud
De Boer & Leven markt vindt plaats in de voormalige vrouwentuin – nabij de kloosterwinkel en het proeflokaal – van de abdij. Hier woont, werkt en leeft een vitale kloostergemeenschap. Dit religieus erfgoed is een unieke locatie om te genieten van alles wat de streek te bieden heeft. Het wordt een middag van proeven, beleven, voelen, ruiken en ervaren voor jong en oud. De ZLTO-afdelingen presenteren samen wat er op deze Brabantse grond groeit, bloeit en ontwikkelt. Ook voor kinderen is er veel te zien en te leren. Er is een schaapscheerder aan het werk en er zijn boerderijdieren om te aaien. De ZLTO-afdelingen willen met deze markt de verbinding tussen stad en platteland én tussen burger en boer versterken.

Brabantse humor
De Brabantse Christel de Laat gaat deze dag in gesprek met de boer. De comédienne is bekend van het programma Da’s Nel op Omroep Brabant en andere theater- en tv-optredens.De deelnemende agrarische ondernemers gaan vol passie en enthousiasme in gesprek met de Brabanste over hun producten uit de streek. Kortom, het wordt een beleef-middag voor jong en oud.

Kom naar de beleefmarkt!
Interesse om dit jaar de beleefmarkt te bezoeken? Kom dan naar het gratis evenement op zondag 12 mei tussen 12.00 uur en 17.00 uur om streekproducten te keuren en kopen. Iedereen is van harte welkom in de vrouwentuin van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, aan de Eindhovenseweg 3 te Berkel-Enschot.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder