Voor de familie

9 x de leukste pluktuinen

Normaal haal je jouw groenten, fruit en bloemen op de markt, in de supermarkt of bij een speciaalzaak in de buurt. Lijkt het je leuk om samen met je kids fruit, groenten of bloemen zélf te plukken bij de boer? Wij hebben negen leuke adressen voor je verzameld!

Welkom bij camping Innerduyn in Biggekerke
Van een prachtige bos bloemen wordt iedereen blij! Naast de camping zijn er op 42 veldjes de mooiste eenjarige bloemen geplant. Ga zelf aan de slag met een schaartje om een mooie bos samen te stellen. Aan de hand van de diameter wordt de prijs van het boeket bepaald. Van juli tot eind september is de pluktuin zeven dagen in de week geopend.

Bezoek de website
Camping Innerduyn
Valkenisseweg 54
4373 RW Biggekerke


Welkom bij ‘Buutvrij voor de hele Pot’ in Best

Buutvrij voor de hele pot is een plek in het groen waar van alles gebeurt en mogelijk is. Niks moet, veel mag. Een fijne plek voor jong en oud. Een inspirerende plek met een theetuin, pluktuin, moestuinen, winkel en workshops. Het is een bruisende plek voor maatschappelijke activiteiten.

Bekijk de website
Buutvrij voor de hele Pot
Heuveleindseweg 6 C
5684 NC Best


Welkom bij ‘Biologische tuin Sprankenhof’ in Udenhout

In deze pluktuin mag je zelf fruit plukken, verse groenten oogsten en uw eigen eitjes rapen. Alles in de tuin is biologisch. Op de contactpagina vind je de openingstijden.

In de zomer is een bezoekje aan Sprankenhof een feest. Je mag er naar hartenlust zelf fruit en groente oogsten. Je betaalt per gewicht en het lekkere buitengevoel krijg je er gratis bij!

Bekijk de website
Bezoek Sprankenhof
Schoorstraat 26a
5071 RA Udenhout


Welkom bij Ooijs Moois in Ooij

De zelfpluktuin van de familie Arnts is de perfecte plek voor een rustmoment tijdens een wandeling of fietstocht door natuurgebied de Ooijpolder. Geniet op deze bijzondere plek van frambozen, bramen en bessen of een mooie bos bloemen die u zelf mag plukken. Deze fruitpluktuin in de Ooijpolder is dit jaar uitgebreid met rode bessen, witte bessen, zwarte bessen, josta bessen en bramen.

Bekijk de website
Bezoek Ooijs Moois
Leuthsestraat 3 te Ooij


Welkom bij bloemenpluktuin Amélior in Molenschot

In 2016 is Amélior gestart met een bloemenpluktuin. Daarnaast is een moestuin waar op eenvoudige wijze verschillende gewassen worden verbouwd. De meeste bloemen en groente worden eerst voorgekweekt in de kas: eerst zaaien en daarna verspenen. Met de opbrengst uit de moestuin en de boomgaard worden onder andere soep, sap, jam en taarten bereid die meestal nog dezelfde dag worden genuttigd.
In de bloementuin (allerlei veldbloemen, dahlia’s en zonnebloemen)  groeien en bloeien van de vroeg zomer tot laat in de herfst allerlei bloemen, die in het hoogseizoen geplukt mogen worden. De pluktuin is geopend van 1 juli tot 1 oktober. Bekijk de website voor openingstijden.

Bezoek de website
Bezoek Amélior de Ruimte
Raakeindse kerkweg 61
5124 RG Molenschot


Welkom bij Pluktuin Bloemenzee in Kruiningen

In Pluktuin Bloemenzee heb je keuze uit een bloemenassortiment van meer dan 150 bloemensoorten. Maak een mooie wandeling door de tuin, waar je geniet van de vele soorten bloemen in hun bloei.

Bezoek de website
Blauwhoefseweg 2c
4416 RC
Kruiningen


Welkom bij Pluktuin van Hof Hazenberg in Aagtekerke

Bij pluktuin van Hof Hazenberg in Aagtekerke kunt u terecht voor het plukken van bloemen en fruit!
De tuin bestaat uit anderhalve hectare bloemen en een boomgaard die ook voor plukkers geopend is. Vanaf begin juni wordt het eerste fruit verwacht. Voor vijf euro mag er een handvol bloemen, ‘zo vol dat mijn vingers elkaar raken’, geplukt worden. Er staan vaste planten, heesters, bolbloemen (dahlia’s en gladiolen) en gezaaide bloemen (zoals zonnebloemen).

Bezoek de website

Prelaatweg 81
4363 ND
Aagtekerke


Welkom Pluktuin De Plukkerij in Bosschenhoofd

Ilse Rood en Anja Peters, zijn 2 zussen die allebei erg veel van tuinieren houden. Toen zij nog op de ouderlijke boerderij woonden droomden ze ervan om een eigen bedrijfje te beginnen op de boerderij. In hun pluktuin kunt u niet alleen bloemen plukken, maar is het ook mogelijk om een workshop te volgen of  zelfgemaakte producten te kopen.

Bezoek de website
Margrietstraat 27
4744 AJ Bosschenhoofd


Welkom bij Philip’s Fruittuin in Eindhoven

De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen. We telen het fruit met respect voor de natuur. Nuttige insecten bestrijden de schadelijke.

Heb je altijd al willen weten hoe het telen van fruit in zijn werk gaat? Kom een kijkje nemen achter de (wind-)schermen bijvoorbeeld tijdens een rondleiding. Bij de Philips Fruittuin is altijd iets te doen!

Bezoek de website
Oirschotsedijk 14a
5651 GC Eindhoven

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder