Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit met kerst op 18 & 19 december

Boeren en tuinders in verschillende ZLTO-afdelingen pakken dit jaar uit met kerstactiviteiten op het platteland. In aanloop naar de kerstdagen in coronatijd zijn veel mensen op zoek naar verbinding. Het is een initiatief van ZLTO, LTO Noord en Boert Bewust.

 

Op verschillende locaties in Nederland worden op 18 en 19 december door boeren en tuinders activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Denk aan puzzeltochten, verlichte boerderijenroutes en gezellig aangeklede afhaalpunten (drive-throughs) om bijvoorbeeld streekproducten op te halen en alvast lokaal je kerstboodschappen te doen. Hieronder vind je meer informatie over diverse events – georganiseerd door ZLTO-leden – op 18 & 19 december:

Coronaproof

‘Wij nodigen iedereen graag uit om in de dagen voor kerst met je gezin te genieten van een avond uit op het sfeervol verlichte platteland’, zegt Jeannette van der Ven, bestuurder van ZLTO. ‘Uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.’ Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag wat er in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je je eenvoudig aanmelden voor activiteiten.

Activiteiten in de regio

Ook boeren en tuinders in Brabant en Zuid-Gelderland hebben de koppen bij elkaar gestoken om de omgeving tijdens kerst wat leuks te kunnen bieden. Zo is er in de Meierij een drive-through waar gezinnen een heerlijke lokale kerstbox kunnen afhalen bij de boer, met producten zoals boerenkaas, rundvlees, gekleurde peentjes en een heerlijk dessert.

In West-Brabant organiseren boeren en tuinders een lichtjestocht langs boerderijen en tractoren en in het Land van Maas en Waal is er een autospeurtocht uitgestippeld over het platteland. Er zijn ook activiteiten van de lokale ZLTO-afdelingen: ZLTO de Meijerij, Land van Cuijk, Rijk van Nijmegen, Land van Maas & Waal, Drimmelen-Geertruidenberg, Oosterhout, en Altena-Biesbosch.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder