Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

Op 17, 18 en 19 december pakken boeren en tuinders uit met kerst. In het hele land worden tijdens de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen nu het land weer te maken heeft met coronamaatregelen. Dit is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boert Bewust en Team Agro NL.

Op verschillende plekken in Nederland organiseren boeren en tuinders in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes tot een boerenbingo in de stal en van een tractortocht tot boerenkerstmarkten op het erf bij boeren en tuinders. En niet te vergeten: koop of adopteer een kerstboom bij de kweker in de buurt.  Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in het weekend van 17, 18 en 19 december en in de kerstvakantie.

Voedsel verbindt

Jeannette van de Ven, ZLTO-bestuurder portefeuille maatschappij: “Kerst is traditiegetrouw voor de hele familie een feest van samenzijn. Lekker eten staat daarbij centraal. Voedsel verbindt. Jong en oud. Stad en land. De donkere dagen rondom kerst nodigen uit tot bezinning en bezieling. En vooral tot gezelligheid, rust en ontspanning met elkaar. Dat begint bij de boer en tuinder. Zij openen hun stallen, kassen, erven en boerderijwinkels voor 101 sfeervolle kerstactiviteiten. Kom ook dichterbij de boerderij.”

Tweede editie
Het is dit jaar de tweede editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in sombere tijden. Juist nu het land weer te kampen heeft met nieuwe maatregelen vinden boeren en tuinders het belangrijk om opnieuw voor een lichtpuntje te zorgen tijdens deze dagen.

Boerenkerst
De actie wordt uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag waar en welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden. In Brabant en Zuid-Gelderland kunnen jong en oud genieten van deze kerstactiviteiten en meer:

Licht op de Boerderij (Oirschot): een verlichte auto- en fietstocht langs boerderijen in kerstsfeer.

All you need is love & de boer (Nijmegen): boeren brengen de wens van geliefden in vervulling. Altijd al eens willen koe knuffelen? Of wil je oma eens tractor rijden? Vier de liefde voor en bij de boer.

Boerenborrelbox (Nuenen):maak je eigen kerstpakket boordevol verse producten van de boer.

Levensechte kerststal (Oosteind): een drive-bye levensechte kerststal met ezeltjes en paardjes. Bekijk en bezoek de kerststal rijdend of wandelend langs het hekwerk van de wei.

Verlichte boerderijenroute (Land van Cuijk): een verlichte boerderijroute over het prachtige platteland van Land van Cuijk Noord. De route zit boordevol puzzelelementen voor klein en groot.

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder