Voor de familie

Kom in de Kas: adressen in Zeeland

Misschien loop je er dagelijks langs of heb je iemand weleens horen praten over het werk in de kas… Maar eigenlijk weet je helemaal niet wat er allemaal gebeurt in de kassen en dat is jammer! Daarom heb je tijdens Kom in de Kas de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Woon je in de provincie Zeeland? Dan kun je bij deze ondernemers een kijkje komen nemen!

Van Duijn De Jong

Dit grootschalige en innovatieve glastuinbouwbedrijf is gespecialiseerd in het telen van aubergines. Dat doen ze inmiddels alweer zo’n 60 jaar. De oorsprong van het bedrijf ligt in het Westland, maar ze zijn ook al jaren gevestigd in Noord-Brabant (Dinteloord en Steenbergen) en Zeeland (Oosterland en Westdorpe).
Kom langs bij Van Duijn De Jong op zaterdag 6 april tussen 10.00 – 16.30 uur! (buren van Van Adrichem Kwekerijen)

Van Adrichem Kwekerijen

Bij Van Adrichem ben je aan het juiste adres voor mooie rode tomaten! Vandaag de dag is Van Adrichem Kwekerijen de betrouwbare producent van trostomaten. Retailketens in Duitsland, Italië, Scandinavië, Spanje en Oost-Europa rekenen jaarrond op hun dagverse tomaten. Aan die positie en reputatie hebben zij jarenlang gewerkt! Kom jij ook kijken?
Kom langs bij Van Adrichem Kwekerijen zaterdag 6 april tussen 10.00 – 16.30 uur! (buren van Van Duijn de Jong)

Tuindersbedrijf Kesteloo

Tuindersbedrijf Kesteloo bestaat ondertussen alweer 90 jaar. 90 jaar geleden begonnen zij met telen in de volle grond en uit eindelijk kwamen daar kassen bij. Jarenlang hebben zij veel sla geteeld voor de veiling. Ook hebben ze al een lange tijd zelfgeteeld perkgoed, viooltjes & primula’s. Deze verkopen zij in de winkel aan het bedrijf.
Kom langs bij Tuindersbedrijf Kesteloo op zaterdag 6 april tussen 08.30 – 16.30 uur!

4evergreen

Vakmanschap en passie maken 4evergreen een echte paprika specialist. Paprika kwekerij 4evergreen is een familiebedrijf sinds 1969 en de kennis, passie en ervaring wordt al 5 generaties lang gedeeld én verbeterd. Alhoewel de locaties, het product en de schaalgrootte in de loop der jaren zijn veranderd, is innovatie nog steeds de grootste drijfveer.
Kom langs bij 4evergreen op zaterdag 6 april tussen 10.00 – 16.00 uur!

Kwekerij Kaljouw

Rino Kaljouw houdt van recht-toe-recht-aan: niet te moeilijk doen en geen nevenactiviteiten, gewoon goede komkommers kweken. Dat doet hij al sinds 1989, toen hij een tomatenbedrijfje kocht en er een komkommerkwekerij van maakte. Zijn vrouw Ellie ondersteunt hem.
Kom langs bij Kwekerij Kaljouw op zaterdag 6 april!

Kom in de Kas vindt altijd plaats in het eerste weekend van april. In 2024 is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector op zaterdag 6 en zondag 7 april 2024. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Kom in de Kas.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

Lees verder
Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Lees verder