Voor de familie

Op vakantie bij de Nederlandse boer!

100.000 vakantieplekken op de boerderij prima alternatief voor verre vliegreizen

Voor het begin van de coronacrisis gingen ieder jaar zo’n 5,5 miljoen Nederlanders met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland. Die vakantieplannen staan nu in de ijskast. Nederlanders herontdekken vakantie in eigen land. Rust, ruimte en ontspanning zijn de belangrijkste vakantiewensen. Juist dat maakt vakantie bij de boer uniek!

In ons land wachten ruim 100.000 verblijfsplaatsen op ruim 2.000 boerderijen op de komst van vakantiegangers. Boeren met recreatie hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het opzetten van een unieke tak van onze recreatiesector. Vakantie bij de boer is rustgevend, groen, leuk en leerzaam; in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. De coronamaatregelen dwingen ons om op zoek te gaan naar vakantiemogelijkheden in eigen land. Rust en ruimte waren nog nooit zo belangrijk voor de Nederlandse vakantieganger.

Arjan Monteny, voorzitter LTO Multifunctionele Landbouw: ‘Nederlanders hoeven helemaal niet naar het buitenland om een fantastische vakantie te hebben. Ontdek wat ons eigen land allemaal te bieden heeft. De Nederlandse boeren en tuinders staan voor u klaar!’

Wat hebben Nederlandse boeren en tuinders te bieden?

Stelt u zich eens voor, u hoort geen razende snelweg of luidruchtige brommertjes als u wakker wordt. Alleen het geluid van het vee en de andere boerderijdieren is te horen, u wordt wakker van een kukelende haan. Voor het ontbijt koopt u verse eitjes van de kippen en u eet de hele dag van de producten uit de omgeving. Het vakantieaanbod bij de Nederlandse boer is uitgebreid en veelzijdig. Het kan variëren van een boerderijcamping, luxe glamping, tot een boerenvakantiewoning of ‘barntent’.

Hieronder een kleine greep uit het aanbod:

  • Met bootjes varen op het meer de Wijde Aa, een workshop koeien melken, en Farm Summer Nights. De vakantiedag afsluiten onder de warmte van een kampvuur en goede (boeren) verhalen bij Mirjam en John van der Salm met luxe vakantiehuisjes op hun eeuwoude boerderij Mariahoeve in Woubrugge.
  • Verblijven in boer’n safaritenten, breed opgezet, sfeervol ingericht, rolstoelvriendelijk en met een eigen badkamer met uitzicht over de landerijen met op de achtergrond de Lemelerberg en de Archemerberg op Boerencamping de Vos in Vechtdal.
  • Gastvrijheid en persoonlijkheid is troef bij mini-camping Klaverwijk, gelegen in het rustige achterland van de provincie Zeeland. Strand en het Veerse Meer is in de nabijheid. Fietsen en wandelen langs bloemrijke akkerranden en de wateren vanuit boerderijcamping Klaverwijk in Colijnsplaat.
  • Natuurkampeerplaatsen, tinyhouses, ecolodges en gastenverblijven met spelactiviteiten, een escapetocht en workshops. En verder leuke en leerzame tochten zoals het kabouterpad en GPS schat zoeken op landgoed Barendonk in Beers.

Hoe vind je jouw boer en boerin?

En waar vind je rust, ruimte, gastvrijheid, authenticiteit, persoonlijke aandacht en actief plezier? Het buitenleven op een camping of accommodatie is naast rechtstreeks bij de boer ook via verschillende aanbieders te boeken. Een selectie uit het aanbod is:

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder