Voor de familie

Overzicht van lammetjesdagen 2022: op kraambezoek in de stal

In maart en april 2022 worden op heel veel plaatsen lammetjesdagen georganiseerd. Je bent welkom om op kraambezoek te komen in de stal of de lammetjes te bewonderen in de wei. Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van de populairste lammetjesdagen 2022 in de streek. Indien er nog een lammetjesdag ontbreekt, laat dat dan weten aan de redactie van Dichterbij de Boerderij.

In maart en april 2022 worden op heel veel plaatsen lammetjesdagen georganiseerd. Je bent welkom om op kraambezoek te komen in de stal of de lammetjes te bewonderen in de wei. Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van de populairste lammetjesdagen 2022 in de streek. Indien er nog een lammetjesdag ontbreekt, laat dat dan weten aan de redactie van Dichterbij de Boerderij.

Er is van alles te beleven op het boerenerf!

Op de boerderij is ontzettend veel te beleven, te ontdekken en te leren. Het boerenleven echt meemaken is nòg leuker. Bij een doe-boerderij ben je aan het juiste adres. Laat die handjes maar wapperen en dompel je onder in het boerenleven. Wij hebben vijf leuke tips bij jou in de buurt.


15 & 16 april: Lammetjesdagen bij De Groene Polderwinkel

Op 15 en 16 april organiseert De Groene Polderwinkel weer de vertrouwde Lammetjesdagen! Tussen 13:00 en 16:00 openen ze beide dagen de staldeuren. Naast dat er geknuffeld kan worden met alle lammetjes, zijn er wat kraampjes aanwezig. Bekijk hier alle info.

Adres: Groeneweg Oost, 4507 KL, Schoondijke

17 april: Lammetjesdag bij de Schaapskooi in de Staatsbossen van Sint Anthonis

Op 1ste paasdag is het van 11.00 tot 16.00 uur lammetjesdag bij de Schaapskooi in de Staatsbossen van Sint Anthonis. Stichting Het Schaap organiseert de jaarlijks druk bezochte activiteiten rondom de schaapskooi midden in de mooie Staatsbossen van Sint Anthonis. Ontdek meer informatie.

18 april: Lammetjesdagen op de Brunssummerheide (laatste kaarten!)

Tijdens de Lammetjes Dagen op de Brunssummerheide is het een gezellige drukte in de schaapskooi. Neem een kijkje bij de pas geboren lammetjes en kom van alles te weten over onze schaapskudde. Rondom de schaapskooi organiseren wij een klein lentefeestje met leuke activiteiten. Reserveer een plekje!


Lammetjes kijken bij de Schaapskooi in Schijndel

Er zijn al meer dan 100 lammetjes geboren bij de Schaapskooi in Schijndel. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om met ze te knuffelen, maar je kan ze natuurlijk wel bewonderen in de weides (er is ook een leuke speeltuin). Via de website van de Schaapskooi is het ook mogelijk om digitaal een lammetje te adopteren. Bekijk alle info via de website.

Adres: Martemanshurk 12, Schijndel


In maart & april: Geiten kijken bij Boerderij ‘t Geitenboerke in Veldhoven

Dit jaar organiseerde Boerderij ’t Geitenboerke in Veldhoven de ‘Geitenkijkdagen’. Ieder zaterdag en zondag in maart kun je daar geiten kijken, lammetjes aaien en flesjes geven. Je kunt er tevens terecht voor een kinderfeestje, familiedag of een excursie waarbij je kennis maakt met de geitenhouderij. Bekijk alle info via de website.

Adres: Toterfout 13, Veldhoven


Rondleiding bij De Geitenhoeve in Tilburg

Altijd al willen weten hoe een biologisch geitenbedrijf eruit ziet en wat voor werkzaamheden hier allemaal verricht worden?
De rondleiding duurt ongeveer één uur, waarbij u alles kunt vragen over het bedrijf en de geiten. In maart was er volop ruimte om op kraambezoek te gaan bij de lammetjes van De Geitenhoeve, maar ook in april is deze boerderij ook een bezoekje waard. Bekijk alle info via de website.

Adres: Torentjeshoeve 6a, Tilburg


[AFGELOPEN] 10 april: Lammetjesdag bij Melkgeitenbedrijf de Heerenvelde in Hulten

Ook dit jaar zamelt de Heerenveld geld in voor Alpe d’Huzes met het organiseren van lammetjesdag. De complete opbrengst van het event en de producten die ze verkopen gaat naar deze actie. Voor de kinderen is er van alles te doen naast het knuffelen met lammetjes. Je bent hier op 10 april van harte welkom van 11.00 uur tot 16:00 uur. Het entreebedrag van € 2,- gaat volledig naar het goede doel. Bekijk alle info via de website.

Adres: Broerdijk 48, Hulten


[AFGELOPEN] 27 maart: Lammetjesdag van Stichting Rhedense Schaapskudden in Rheden

Vier het voorjaar in Rheden met de Rhedense lammetjesdag. Deze vindt plaats op zondag 27 maart  van 10:00 uur tot 16:00 uur. Naast het knuffelen van lammetjes, zijn er demonstraties schapen drijven en staan er winkeltjes waar je de heerlijke Veluwse streekproducten kunt kopen. De toegang is gratis. Bekijk alle info via de website.

Adres: Heuvenseweg 11a, Rheden


Indien er nog een lammetjesdag ontbreekt, laat dat dan weten aan de redactie van Dichterbij de Boerderij

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder
Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Lees verder
Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Lees verder