Boer en maatschappij

Pop-up tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’

Het leven van een boer 5000, 500, 50 jaar geleden of vandaag? De grond, de invloeden van het klimaat en het boerenverstand vormen samen de rode draad van dit bijzondere vakgebied. Maar dat is het dan ook wel qua overeenkomsten: ontwikkeling en verandering kenmerken de sector.

Het doel van de pop-up tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologische en historische onderzoek meer bekendheid te geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen.

Rondreizende tentoonstelling

Vanaf 16 september 2016 reist de tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ tweeënhalf jaar door West-Brabant. De tentoonstelling zal op tenminste negen verschillende locaties, verspreid door de hele regio, te zien zijn. De eerste locatie is de ontvangsthal van het gemeentehuis van Halderberge daar is de expositie nog tot en met 28 november toegankelijk voor iedereen.

Van zelfvoorzienend boer tot precisielandbouw

Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio. ‘Zonder boer geen voer’ wordt mogelijk gemaakt door de Regio West-Brabant, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Erfgoed Brabant, ZLTO, Monumentenhuis Brabant en de gemeenten Halderberge, Bergen op Zoom, Breda, Oosterhout, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Zundert, Werkendam, Woudrichem en Aalburg.
Entree: gratis
Voor meer informatie over de vorige edities van dit project: www.zonderboergeenvoer.nl

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel
venkel seizoensgroente groente vers

Top 5 seizoensgroenten van juni

Lees verder
Voor de familie

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer 2024

Lees verder
Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Lees verder