Voor op tafel

Receptidee: Herfstachtige ovenschotel met spruitjes

Deze koude, natte, stormachtige dagen nodigen je uit om lekker die ovenhandschoenen aan te doen en te experimenteren met heerlijke groenteschotels. Veel groentesoorten laten zich goed combineren en vaak is het niet alleen heel makkelijk, maar vooral gezond. Dit recept bevat meerdere seizoensgroenten van Nederlandse bodem! Haal je boodschappen bij een boerderijwinkel in de buurt! 

Ingrediënten (2 personen)

  • 175 gram spruitjes
  • 150 gram flespompoen
  • 100 gram wortels
  • 75 gram verse rode biet
  • 50 gram feta
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Bereiden

  1. Zet de oven aan en verwarm deze op 220 graden.
  2. Was de verschillende groentes en schil de pompoen, bieten en wortelen. Snijd plakken of blokjes naar keuze. Doe de groentes vervolgens in de ovenschaal.
  3. Voeg de spekjes toe en sprenkel de olijfolie over het geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats hem in de oven. Zet de timer op 30 minuten.
  5. Als laatste strooi je de fetakaas eroverheen. Eet smakelijk!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie
7 leukste adressen: slapen bij de boer

Kom naar Ontmoet de Boer dag op 12 oktober!

Lees verder
Voor op tafel

5 x groenten & fruit in oktober

Lees verder
Voor de familie
7 leukste adressen: slapen bij de boer

7 x logeren bij de boer

Lees verder