Spruitkool roosjes
De wel bekende groene spruit is niet een allemansvriend. Met deze naam zou je denken dat je het ook over een spruitje hebt, maar niks is minder waar. Het is een kruising van boerenkool en spuitjes. Met zijn prachtige paarse losse blaadjes, is het een plaatje om te zien. Hij heeft een nootachtige smaak en er is geen bittertje meer in terug te vinden. Kort grillen of wokken is heerlijk, zelfs de spruitjes haters gaan overstag met deze spruitkool roosjes.
Bron: Stadstuinieren
Veldsla
Vroeger werd deze bladgroente als onkruid gezien. Maar tegenwoordig is deze slasoort niet meer uit onze keuken weg te denken. Juist in de koudere maanden waarin er minder geoogst wordt, kan deze groente prima meekomen. Het blad heeft een nootachtige smaak en zit boordevol ijzer en vitamine c. Met de voor de hand liggende salade, kan het eigenlijk niet fout gaan. Varieer een keer met deze lekkere veldslastamppot van de AH. Stamppot doet het altijd goed in de wintermaanden.
Bron: Mooie Moestuin
Aardpeer
Deze zoetige knol groeit met verschillende wortelknolletjes onder de grond. Eigenlijk net als de aardappel. Als je de aardpeer ziet, heeft het wel iets weg van een gemberwortel. Maar qua smaak kan je het daar totaal niet mee vergelijken. Het heeft eerder iets weg van artisjok. Wanneer je de aardpeer gaat bereiden komt de zoetere smaak nog meer naar boven. De structuur is dan mooi romig. De perfecte combinatie voor deze culinaire soep van Culy!
Bron: GroenteGroente
Winterpeen
De grote grove wortel is echt een wintergroente. Het voordeel van de winterpeen is dat hij, in vergelijking met de gewone wortel, veel langer houdbaar is. Op een koele plek is hij enkele weken houdbaar. In de koelkast gaat hij wat minder lang mee, dan is hij ongeveer 7 dagen houdbaar. Met zijn zoete smaak is het een van de meest gegeten groente in Nederland. We kunnen wel spreken over een ware vitaminebom. Er zit vooral veel bètacaroteen in, dit is goed voor je gezichtsvermogen en voor de weerstand. Dus kook, stoof, bak of eet hem gewoon rauw. Met de winterpeen kan je alle kanten op.
Bron: Verse Oogst
Waterkers
Zoals zijn naam al doet vermoeden, groeit deze bladgroente in het water. Of beter gezegd, aan een waterplant als een soort moerasplantje. In Europa en Noord-Amerika zijn de plantjes ook in het wild te vinden. Wanneer je ze langs de rivier ziet staan, is dat een teken dat er zuiver water stroomt. De smaak van waterkers is peperachtig te noemen en geeft juist die extra pit aan je salade, soep of saus. Met deze waterkerssaus van de AH, is je gerecht meteen aangekleed.
Bron: Verse Oogst & Mijn keukentuintje