Voor op tafel

Van boer naar bord: courgettesoep

Courgette is een echte allemansvriend: je kan ze grillen, wokken, rauw eten of je maakt er heerlijke soep van. Wij hebben een lekker recept!

Ingrediënten:

  • 3 courgettes in 3 kleuren (van de boer!)
  • 1 koolrabi
  • 2 aardappels
  • 2 maggiblokjes
  • 1 teentje knoflook

Zelf toevoegen:

  • peper en zout naar smaak
  • gerookte kip of gerookte zalm en/of garnalen

Bereiding:

Stap 1
Was de courgettes en snijd deze in blokjes.

Stap 2
Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes.

Stap 3
Was de aardappels, met het groene gedeelte van een schuursponsje, de schil er af halen en snijd deze in stukken.

Stap 4
Doe dit allen tezamen in een pan met water en kook de groentes samen met het teentje knoflook gaar. Alles gekookt, dan in een vergiet uit laten lekken, met de staafmixer pureren en terug in de pan samen met de maggiblokjes, vis of vlees en eventueel peper toevoegen.

Stap 4
Nog even op middelhoog vuur doorroeren tot dat de soep op temperatuur is.

Stap 5
Room toevoegen is een optie.

Ik zeg, lekker happen!!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor op tafel

Maaltijdsalade met twee zomerse toppers; kropsla en verse vijgen!

Lees verder
Ontmoet de boer(in)
Boerenerfdag 2024

Bezoek de Boerenerfdag in Dussen!

Lees verder
Boer en maatschappij
Aardappelen

Kalenderlandbouw: hoe komt dit op jouw bord terecht?

Lees verder