Voor op tafel

Van boer naar bord: courgettesoep

Courgette is een echte allemansvriend: je kan ze grillen, wokken, rauw eten of je maakt er heerlijke soep van. Wij hebben een lekker recept!

Ingrediënten:

  • 3 courgettes in 3 kleuren (van de boer!)
  • 1 koolrabi
  • 2 aardappels
  • 2 maggiblokjes
  • 1 teentje knoflook

Zelf toevoegen:

  • peper en zout naar smaak
  • gerookte kip of gerookte zalm en/of garnalen

Bereiding:

Stap 1
Was de courgettes en snijd deze in blokjes.

Stap 2
Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes.

Stap 3
Was de aardappels, met het groene gedeelte van een schuursponsje, de schil er af halen en snijd deze in stukken.

Stap 4
Doe dit allen tezamen in een pan met water en kook de groentes samen met het teentje knoflook gaar. Alles gekookt, dan in een vergiet uit laten lekken, met de staafmixer pureren en terug in de pan samen met de maggiblokjes, vis of vlees en eventueel peper toevoegen.

Stap 4
Nog even op middelhoog vuur doorroeren tot dat de soep op temperatuur is.

Stap 5
Room toevoegen is een optie.

Ik zeg, lekker happen!!

Verras me met nog meer

inspiratie!

Voor de familie

Lekker bewegen in het buitengebied: 3 x wandelen vanaf de boer

Lees verder
Voor op tafel

5 x seizoensgroenten in januari

Lees verder
Voor op tafel

Goede voornemens? Probeer eens dit shoarma-gerecht met oesterzwammen!

Lees verder