Gezinsfietstocht langs agrarische bedrijven

Valkenswaard

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, wordt dit jaar de jaarlijkse fietstocht en Open Dag voor boeren, burgers en buitenlui gehouden vanuit de afdeling ZLTO Groote Heide.

Dit jaar zal de fietstocht (van ongeveer 35 kilometer) voornamelijk door de gemeente Borkel en Schaft, Valkenswaard en Aalst/Waalre gaan en kunnen de deelnemers genieten van de natuur in het buitengebied en tevens bij agrarische bedrijven een bezoekje brengen. Op het te bezoeken melkveebedrijf gaan ook op die dag de koeien voor het eerst naar buiten!

Tijdens deze fietstocht is er o.a. de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een Agrarische kinderopvang, een melkveebedrijf en een kasteelboerderij met Lakenvelder koeien. Op iedere locatie wordt er voor de deelnemers voor hapjes en drankjes gezorgd.

Goed om te weten

  • Startpunt is bij de Boer Agrarische kinderopvang, Molenstraat 205, Valkenswaard
  • De routebeschrijvingen worden uitgereikt bij het startpunt
  • Starttijd tussen 11.00 en 13.00 uur.
  • Inschrijfkosten € 12,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar betalen € 7,50 per persoon).
  • De betaling dient contant te worden voldaan bij het startpunt.
  • Opgave per e-mail (uiterlijk 5 mei) via zltogrooteheide@zlto.nl (graag bij opgave het aantal deelnemers vermelden.)

Graag van harte welkom en tot ziens!


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mark van Kuijk via 06 – 53643735 of zltogrooteheide@zlto.nl

Een vriendelijk verzoek van de deelnemende bedrijven om uw huisdier thuis te laten i.v.m. overdracht van besmettelijke ziektes.

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor de familie
Zorgboeren Open Dag 1 juni 2024

Kom langs op de Open Dag van Zorgboerderijen!

Kom op 31 mei of 1 juni naar de Open Dag van de Zorgboerderijen in onze regio! 8 zorgboerderijen zetten hun deuren open voor jong en oud! Zorgboerderijen zijn niet alleen gewone boerderijen, maar bieden ook dagbesteding en begeleiding aan mensen met een zorgbehoefte. Tijdens de open dag kun je zien hoe het eraan toegaat op de boerderij. Veel zorgboerderijen hebben dieren en een stuk land waar ze voedsel verbouwen of planten laten groeien.  Deze dag is ideaal voor jonge gezinnen en plattelandsliefhebbers die een kijkje willen nemen in het bijzondere en mooie werk van zorgboerderijen! 

Voor de familie
Campina Open Boerderijdagen

8 x Campina Open Boerderijdag bij jou in de buurt

Er staat weer een lang weekend voor de deur, het Pinksterweekend! Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor 2e Pinksterdag? Ga dan eens naar de Campina Open Boerderijdagen! Zoeken waar je naartoe kan hoeft niet, want wij geven 8 adressen waar jij maandag 20 mei naartoe kan om een kijkje te komen nemen op de boerderij. 

Ontmoet de boer(in)

De Letter Asperges & Zo: Beleving van A tot Z

Met een vliegende start begon het aspergeseizoen begin maart bij familiebedrijf “De Letter Asperges” in Koewacht. De asperges waren extreem vroeg dit jaar, maar daar weten Tom, Moniek en hun drie zonen gelukkig wel raad mee. Als enige aspergeteler in Zeeland is de teelt van het witte goud hun corebusiness en bieden zij een complete aspergebeleving.