Iets met Boeren

Middelbeers

Sinds het najaar van 2021 toert Bueau Pees met een opmerkelijke theaterserie door het land, bedoeld om een breed publiek te betrekken bij het actuele landbouwdebat. In de voorstellingen komen alle aspecten van de landbouw voorbij en dat biedt zowel troost als inzicht.

Iets met Boeren wordt bezocht door letterlijk en figuurlijk boeren, burgers en buitenlui: traditionele agrariërs, onderzoekende vernieuwers, consumenten, bestuurders, klimaatwetenschappers, milieuactivisten, stedelingen en dorpelingen.

In het eerste weekend van april presenteert Bureau Pees in Middelbeers de ingedikte versie van Iets met Boeren, op uitnodiging van de ZLTO-regio Oirschot De Beerzen.

De capaciteit is beperkt, dus reserveer snel op bureaupees.nl

Data

  • vrijdag 5 april, 15.30 uur
  • zaterdag 6 april, 13.00 en 15.30 uur
  • zondag 7 april, 13.00 en 15.30 uur

Locatie
Boerderij Fam. Van der Heijden
Achterste Heistraat 7, Middelbeers

 

verras me met nog meer

Inspiratie

Voor op tafel
bieten biet rode biet gezonde groente

5 seizoensgroenten van april: lente op je bord!

De lente is in volle gang en dat betekent dat er weer een flink assortiment aan heerlijke, verse groenten van het seizoen te koop zijn. In april is er volop keuze, van klassiekers als asperges tot minder bekende pareltjes zoals raapstelen. Hier lees je onze top 5 seizoensgroenten van april met tips wat je ermee kan!

Voor op tafel

10x verse asperges uit Midden- en Oost-Brabant

Heerlijk, ze zijn er weer, asperges! Het witte goud koop je natuurlijk lekker lokaal, vers van de boer en bij jou in de buurt. Op deze tien adressen in Midden en Oost-Brabant kun je in ieder geval terecht:

Ontmoet de boer(in)

Zorgkwekerij ’t Lieseind: stekken, potten en planten op eigen tempo

Wat in 1994 begon als een kwekerij, is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van glastuinbouw met zorgtak. Michel en Ilse van den Dungen zijn eigenaar van Zorgkwekerij ’t Lieseind in Schijndel, waar zij dagelijks met hun Mee-Werkers zorgen voor de productie van allerlei soorten planten en perkgoed.